• Načítám...
>

Mořský svět láká k návštěvě

  • 3. června 2021,
  • 15:42,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Více než 200 druhů mořských živočichů si můžete prohlédnout v Mořském světě na Výstavišti v Holešovicích. K vidění je také například komentované krmení žraloků či rejnoků. A nechybí ani několik novinek.

Reklama

Více než 200 druhů mořských živočichů si můžete prohlédnout v Mořském světě na Výstavišti v Holešovicích. Pro své návštěvníky tu po znovuotevření připravili hned několik novinek.

"Připravujeme pro návštěvníky speciální akce, které tady budou probíhat. Pracujeme teď na jedné zajímavé hře, která bude spočívat v hledání několika takových diamantů, které budou umístěny v akvárkách v Mořském světě a návštěvníci budou mít možnost tímto zábavným interaktivním způsobem se dozvědět více informací o živočiších a zároveň si zahrát tuto dobrodružnou hru. Takže je to taková novinka, kterou bychom chtěli určitě návštěvníky přivítat do Mořského světa. Zároveň tady máme zajímavé nové exponáty, máme tady straška, což je velice zajímavý korýš, který není úplně běžně k vidění," řekl Jiří Petr, tiskový mluvčí Mořského světa. 

K vidění jsou samozřejmě i stálice Mořského světa, které přitahují pozornost návštěvníků.

"Z těch nejzajímavějších nebo z těch zvířat, které jsou nejpopulárnější, tak máme několik druhů žraloků, piraně například a mnoho různých mořských ryb a živočichů," řekl Mikuláš Velenský, biolog. 

"Máme tady klasicky Dory, Nema - to jsou velice oblíbené ryby pro děti, takže klaun očkatý, bodlok pestrý. Dále probíhají znovu pravidelné akce, takže krmení žraloků, krmení naší středové nádrže, krmení rejnoků, což jsou velice oblíbené aktivity, které návštěvníci velmi často vyhledávají," řekl Jiří Petr.  

Také při návštěvě Mořského světa musíte, podobně jako v ostatních zařízeních tohoto typu, dodržovat stanovená protiepidemická opatření. V jeden okamžik tu může být až 45 lidí, i přesto ale není potřeba předchozí rezervace. Mořský svět můžete navštívit od pondělí do pátku od půl deváté do 18. hodiny, o víkendu pak mezi 9. a 19. hodinou.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu