• Načítám...
>

Průhonický areál zve nejen k procházkám

  • 18. srpna 2021,
  • 9:38,
  • PRAHA,
  • Dagmar Kopečková

Za překrásnou přírodou nemusíme v Praze a okolí daleko. Jedním z ideálních míst, kam si můžete vyrazit, je bezesporu Průhonický park, který návštěvníky láká nejen svou rozlohou, ale i volnočasovými aktivitami.

Reklama

Průhonický areál nabízí pro své návštěvníky opravdu bohaté vyžití. Kromě zámku a botanické zahrady zve taktéž do rozsáhlého parku.

"Průhonický park je národní kulturní památka a památka UNESCO. Patří k jedné z nejvýznamnějších památek přírodně-krajinářských parků, které vznikaly od konce devatenáctého a v začátku dvacátého století," upozornil Pavel Sekerka, vedoucí průhonické botanické zahrady.

Park se pyšní rozlohou 250 hektarů a je dokonalým místem pro poklidnou procházku. 

"Návštěvník, který navštíví park, si může projít intenzivně udržované části s atraktivními výsadbami. Ať se již jedná o průhonické Alpinum, největší alpinum ve střední Evropě, či o relativně nově zrekonstruovanou Růžovu zahrádku," konstatoval Pavel Sekerka, vedoucí průhonické botanické zahrady.

Součástí areálu, a bezesporu jednou z hlavních dominant, je malebný zámek, který je taktéž národní kulturní památkou a součástí světového dědictví UNESCO. Návštěvníci by si neměli nechat ujít botanickou zahradu, která nabízí velkou podívanou.

"Je specializovaná na sbírky kosatců, pivoněk, denivek a růží. Čili pokud návštěvník přijde teď na podzim, tak ještě uvidí přibližně tisíc pět set odrůd růží, které v tuto dobu kvetou," uvedl Pavel Sekerka, vedoucí průhonické botanické zahrady.

Návštěvník areálu může, kromě zmíněných expozic, navštívit taktéž další akce, které se budou na místě odehrávat. 

"Může navštívit stálé expozice v Průhonickém zámku, což je expozice zahradního umění, pamětní síň Silva–Taroucy a v Galerii Natura bude nově připravena expozice o Krugerově národním parku," doplnil Pavel Sekerka, vedoucí průhonické botanické zahrady.

V září se mohou návštěvníci těšit, mimo jiné, na divadelní představení na Malém nádvoří zámku, nebo mohou zavítat na oblíbené Pomologické dny. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu