• Načítám...
>

Ve Zdibech se konají kurzy vaření pro matky v nouzi

  • 24. srpna 2021,
  • 17:31,
  • PRAHA,
  • Dagmar Kopečková

Již od roku 2018 pořádá Potravinová banka Praha a Středočeský kraj, ve spolupráci s organizací Zachraň jídlo, kurzy zdravého vaření pro matky v nouzi. Lekce pomáhají účastnicím naučit se vařit jednoduchá, ale zdravá a chutná jídla.

Reklama

V prostoru kuchyně Potravinové banky Praha ve Zdibech se konal kurz zdravého vaření pro matky v nouzi, v rámci kterého se účastnice naučí uvařit jednoduchá a zdraví jídla ze sezónních surovin.

"Pokračujeme už třetím rokem. Měli jsme samozřejmě výpadek v době pandemie. Teď je to první kurz, po té přestávce velké," konstatovala Věra Doušová, ředitelka Potravinové banky Praha.

 Akci uspořádala Potravinová banka pro Prahu a Středočeský kraj, v současné době největší potravinová banka v České republice, ve spolupráci s organizací Zachraň jídlo.

"Společné téma pro nás, obě organizace, je neplýtvání potravinami, předcházení plýtvání. My se snažíme lidi naučit vařit z ovoce a zeleniny. Vařit zdravě, chutně. Zachraň jídlo se ještě snaží, aby lidé neplýtvali tím způsobem, že je učí vařit i z toho, na co nejsme obvykle zvyklí. To znamená, že nám například kuchařka ze Zachraň jído předvede, jak využívat při vaření ze zeleniny i ty části, které my obvykle v kuchyni vyhazujeme do koše. To znamená lupení, všelijaké stonky. To, co tradičně nepoužíváme," vysvětlila Věra Doušová, ředitelka Potravinové banky Praha.

Kromě účastnic se na kurz dostavilo i několik hostů, mezi kterými byla také sopranistka Markéta Fassati. Ta již čtyři roky působí jako ambasadorka Potravinové banky pro Prahu a Středočeský kraj.  

"Naplňuje mne to nesmírně, protože tady vidím ty lidské příběhy, a také vývoj, když se s klienty potkám poprvé, podruhé, potřetí. A to mne na tom opradu moc baví, že vidíte, že se to někam posouvá, že jsou velmi motivovaní," popsala  Markéta Fassati, sopranistka a patronka Potravinové banky pro Prahu a Středočeský kraj.

Účastnice si kromě nových receptů odnesly i dárkové balíčky. Například od MČ Praha 1. Kurzy zdravého vaření pro matky v nouzi probíhají zpravidla každý druhý pátek. 

 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu