• Načítám...
>

Botanická zahrada PřF UK nabízí opeřenou podívanou

  • 26. srpna 2021,
  • 8:46,
  • PRAHA,
  • Dagmar Kopečková

Botanická zahrada PřF UK zve veřejnost na Výstavu exotického ptactva. Ta je na místě k vidění do 29. srpna a nabízí k vidění více než 200 exotických opeřenců.

Reklama

V Botanické zahradě Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy je pro návštěvníky k vidění Výstava exotického ptactva. jedná se již o 82. ročník, tentokrát s podtitulem 180 let života andulek v lidské péči. 

"Veřejnost tady může vidět divoké andulky, přesně v té formě, jako před sto osmdesáti lety přijely na lodích do Evropy. Zároveň tady může vidět i práci chovatelů. Jak za těch sto osmdesát let ty andulky se změnili," konstatoval Ladislav Žoha - předseda Klubu přátel exotického ptactva.

Návštěvníci však mohou na místě zhlédnout i jiné exempláře. Konkrétně se jedná o dalších, asi 70 druhů exotického ptactva.

"Od velkých arů přes různé papoušky ,až po malé pěvce velikosti sýkorky," konstatoval Ladislav Žoha - předseda Klubu přátel exotického ptactva.

Výstavu, ve spolupráci s Přírodovědeckou fakultou Univerzity Karlovy, pořádá Klub přátel exotického ptactva. Klub se však celoročně zaměřuje i na další aktivity. 

"Děláme ještě další výstavy. Například Exotiku v Lysé nad Labem, Derby v Nymburku. Pořádáme i různé zájezdy, výlety na burzy, a to i po celé Evropě," upozornil Ladislav Žoha - předseda Klubu přátel exotického ptactva.

Výstava exotického ptactva celkově nabízí přes 200 jedinců. O údržbu celého prostoru se stará přibližně desetičlenný tým. 

"Den je rozdělen do tří fází. Jedna fáze je ranní, to znamená že ptáky zkontrolujeme, nakrmíme, napojíme, vyčistíme jim voliéry. Potom je druhá fáze, kdy se věnujeme návštěvníkům. Po zavíračce je opět ta fáze, která nastala ráno. Tak ještě před večerním stmíváním zkontrolujeme zase krmení, vodu, a tak dále," doplnil Ladislav Žoha - předseda Klubu přátel exotického ptactva.

Výstava v botanické zahradě je pro veřejnost k dispozici do 29. srpna. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu