• Načítám...
>

Na Knížecí lze opět vystoupit z metra

  • 1. října 2021,
  • 12:09,
  • PRAHA,
  • Lenka Castillo

Po necelém roce mohou cestující, z metra Anděl, opět vystoupit vestibulem Na Knížecí. Vestibul prošel kompletní modernizací, včetně výměny eskalátorů. Celá rekonstrukce vyšla na 259 miliónů korun.

Reklama

Cestující, z metra Anděl, mohou opět vystoupit Na Knížecí. Oprava vestibulu je totiž, téměř po roce, hotova. Prostor prošel kompletní modernizací, včetně výměny eskalátorů. A ti, kteří za vším stojí, provoz vestibulu slavnostně zahájili.

"S tím výsledkem jsem velmi spokojen. Na začátku jsme měli připravenu komplexní modernizaci eskalátorového tunelu a nějakou větší opravu, co se týká vestibulu. Ve finále jsme vyměnili eskalátory, kompletně zmodernizovali ten eskalátorový tunel," uvedl Marek Kopřiva, technický ředitel DPP – Metro.

Ve vestibulu byly vyměněny podhledy, osvětlení a odstraněny byly i nevhodné obchody.  

"Mám rovněž radost, jelikož se daná věc, myslím na první pohled, celkem radikálně změnila k širšímu, vzdušnějšímu, světlejšímu prostoru," zdůraznila Anna Švarc, architektka.

Cílem práce architektky byl návrat do původní, velkorysé architektury.

"Do té stanice třeba i zatékalo, takže se ta rekonstrukce opravdu dělala z gruntu. Dělaly se tady velké stavební práce, dělal se celý eskalátorový tunel, dělala se nová protipožární opatření, bezpečnostní opatření. Měnila se celá elektroinstalace, vzduchotechnika, technické zázemí, a tak dále, a tak dále. Takže ta reskonstrukce byla opravdu komplexní a já doufám, že zase na pár desítek let to bude cestujícím sloužit tak, jak má," konkretizoval Petr Witowski, generální ředitel DPP.

Radost budou mít především občané Prahy 5, kterým se kvůli rekonstrukci celkově zkomplikovala doprava.   

"Já bych jim tím i chtěla moc poděkovat za trpělivost, kterou měli. Jsem moc ráda, že se to zase vrátí do normálu, že se lidé rozmělní, že nebudou tedy všichni vystupovat jen na tom Andělu, ale že budou používat i výstupní vestibul tady, právě Na Knížecí," konstatovala Renáta Zajíčková, starostka MČ Praha 5.

"Mohu akorát všem poděkovat. Jak všem z Dopravního podniku, tak od zhotovitele, že tu rekonstrukci dokončili a dokončili ještě pár dnů před termínem," doplnil Adam Scheinherr, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Celá rekonstrukce vyšla na 259 miliónů korun. Dvanáct měsíců bude nyní probíhat zkušební provoz. Poté už přijde na řadu kolaudace.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu