• Načítám...
>

Primátorská potravinová sbírka pomáhá lidem v nouzi

  • 16. prosince 2021,
  • 15:41,
  • PRAHA,
  • Dagmar Kopečková

I letos bylo možné přispět lidem v nouzi a zapojit se do primátorské potravinové sbírky. Stejně jako v loňském roce byly vybírány hlavně trvanlivé potraviny, dětské pleny nebo hygienické výrobky. Zájemci mohou lidi v nouzi podpořit i finančně.

Reklama

Před budovou Nové radnice na Mariánském náměstí se konal již druhý ročník primátorské potravinové sbírky. Stejně jako v loňském roce lide darovali převážně trvanlivé potraviny, dětské pleny nebo hygienické výrobky.

"Loni se nám podařilo vybrat 1200 kilogramů pro lidi, kteří jsou nějakým způsobem v nouzi, zejména teď v té pandemii, která zasahuje životy nás všech, ať už po zdravotní stránce nebo i bohužel po té finanční. Myslím si, že je to velice důležité," řekl Zdeněk Hřib, primátor hl. m. Prahy.

Sbírku pořádal Nadační fond humanitární pomoci ve spolupráci s Potravinovou bankou pro Prahu a Středočeský kraj. Ta výtěžek akce dále rozdělí mezi lidi v nouzi. 

"Lidé, kteří se potom zastaví v té potravinové bance a vyzvednou si tu pomoc a použijí ji, jsou buď osamělí senioři a nebo třeba matky samoživitelky. Ta potravinová banka se stará následně o tu distribuci těch potravin jako takových, případně je možné, kromě těch potravin a hygienických potřeb ještě poslat peníze na transparentní účet Nadačního fondu humanitární pomoci, který tu sbírku organizuje," řekl Zdeněk Hřib. 

"Tahle sbírka je skvělá, protože nejen, že nám pomůže vybrat potraviny, které my potřebujeme dávat lidem v nouzi nebo v krizi, ale je také dobrá, protože upozorní veřejnost, že existuje potravinová banka, že jsou lidé, kteří potřebují pomoc a že je možné nějakým způsobem se do toho zapojit," řekla Věra Doušová, ředitelka Potravinové banky pro Prahu a Středočeský kraj.

Do potravinové sbírky mohou však zájemci přispívat po celý rok. 

"Pražská potravinová banka nedělá sbírku pouze jednou za rok před Vánoci, kdy jsou politici vidět, ale dělají ji celoročně a jsem rád, že se do toho celoročně můžeme zapojit," řekl Petr Hlubuček, náměstek primátora hlavního města Prahy.

Informace, jak se zapojit do celoročně probíhající potravinové sbírky nebo jak dále přispět lidem v nouzi, jsou k dispozici na webových stránkách Potravinové banky pro Prahu a Středočeský kraj.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu