• Načítám...
>

Praha vybuduje plovoucí lázně pod Vyšehradem

  • 30. ledna 2022,
  • 18:34,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Pod Vyšehradem by v budoucnu mohly vzniknout plovoucí lázně. Nad tímto záměrem uvažuje pražský magistrát, který jedná s architektem Petrem Jandou. Právě on před několika lety projekt lázní navrhl.

Reklama

Praha připravuje výstavbu plovoucích lázní. Jejich projekt vytvořil před několika lety architekt Petr Janda. Své místo by měly mít na náplavce pod Vyšehradem.

"Myslím si, že na tom místě by to byla krásná tečka za celou tou povltavskou promenádou, hezky by to navazovalo i na ten projekt pražských kobek na náplavce, který je oceňován a ty lázně získaly i prestižní ocenění od webu Architizer v sekci sport a volný čas. Proto jsem požádal pana radního Víta Šimrala, který má sport a volný čas na starosti, aby neprodleně zahájil s investičním odborem magistrátu projektovou přípravu na projektování těch lázní," řekl Zdeněk Hřib, primátor hl. m. Prahy.

Celý projekt je v samém počátku a vedení magistrátu počítá s tím, že by případná realizace probíhala až v příštím volebním období. Jasno není zatím ani ve výši nákladů.

"To je ještě otázka, pochopitelně otázkou je i režim provozování těch lázní, ale já jsem přesvědčen, že takové unikátní projekty, které jsou oceňované a ve světovém měřítku jednoznačně atraktivní, jsou projekty, které by Praha měla mít," řekl Zdeněk Hřib, primátor hl. m. Prahy.

Lázně mají mít tvar dvoupodlažní lodě a s pevninou je bude spojovat lávka. Horní paluba vytvořená z dřevěných latí má sloužit k ležení a sezení. Z paluby se má sestupovat k plovoucímu tělesu tvořenému třemi bazény, které budou samostatně plout na hladině Vltavy. Jeden bazén je navržen pro děti, další s tryskami pro relaxaci, třetí pro plavání. V podpalubí pak mají být převlékárny a sprchy. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu