• Načítám...
>

Kraj plánuje od března obnovit plný provoz veřejné dopravy

  • 24. února 2022,
  • 17:45,
  • PRAHA,
  • Marek Tereba

Více spojů a kratší doba čekání. To čeká cestující ve Středočeském kraji již od března. A jak by to mělo být ve veřejné dopravě se zakrýváním dýchacích cest?

Reklama

V souvislosti s uvolňováním protiepidemických opatření se Dopravní podnik hlavního města Prahy společně s Integrovanou dopravou Středočeského kraje a vedením Středočeského kraje rozhodli upustit od některých opatření i ve vozidlech hromadné dopravy. 

„Od tohoto týdne ve veřejné dopravě uvolňujeme opatření tak, že už je opět možné obsazovat přední sedačky, opět se nastupuje předními dveřmi a od prvního března se vracíme k úplně normálnímu provozu. To znamená, že končí ty plánované mimořádnosti kvůli covidovým omezením. Čili já už doufám, že od toho března budeme nadále v normálu," řekl Petr Borecký, radní Středočeského kraje.

Cestující se tak mohou těšit na před covidový provoz. Někde se tak významně zkrátí doba čekání na zastávkách.

„Zruší se prázdninové jízdní řády, zruší se ta omezení, která jsou. To znamená, že se vracíme ke stavu, který byl na počátku ledna letošního roku, než se zavedla ta opatření kvůli omikronové vlně," řekl Petr Borecký, radní Středočeského kraje.

Ve středočeské dopravě v současnosti cestuje přibližně o 20 % méně cestujících než před pandemií. 

„Já jsem přesvědčený, že i v posledních dnech vidíme, že nám opět přibývají ve veřejné dopravě, tak si myslím, že s přibývajícím jarem se ta situace bude vracet k normálu," řekl Petr Borecký, radní Středočeského kraje.

"Jak to vidíte s těmi rouškami v MHD? Myslíte si, že by se měly nadále nosit?"

„Co se týče roušek ve veřejné dopravě, tak já osobně jsem názoru, že čím dříve se jich zbavíme, tím lépe," řekl Petr Borecký, radní Středočeského kraje.

Další případná rozvolňování ale záleží na aktuálním vývoji pandemické situace. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu