• Načítám...
>

PVK mají stokovou síť pod kontrolou

  • 24. února 2022,
  • 10:37,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Pražské vodovody a kanalizace, provozovatel městské vodohospodářské infrastruktury, bedlivě kontrolují stokovou síť. V loňském roce pracovníci společnosti prohlédli 135 kilometrů stokové sítě a zrevidovali 2 658 vstupních šachet a objektů.

Reklama

Pražské vodovody a kanalizace, provozovatel městské vodohospodářské infrastruktury, bedlivě kontrolují stokovou síť. V loňském roce pracovníci společnosti prohlédli více než sto kilometrů sítě.

"My jsme v loňském roce jako tradičně kontrolovali stokovou síť, pracovníci PVK prošli 135 kilometrů kanalizační sítě a odhalili 23 havárií. Zároveň zrevidovali zhruba 2, 5 tisíce míst na celé stokové síti. Příčinou je únava materiálu, ta stoková síť se budovala na počátku 20. století, takže na některých místech je stará více než 100 let," řekl Tomáš Mrázek, tiskový mluvčí PVK.

Kontrola probíhá několika možnými způsoby. Jedním z nich je například kouřová metoda. Ta proběhla loni na 19 kilometrech splaškové kanalizace. Kouřová metoda je primárně využívána za účelem nalezení nepovoleného napojení dešťových vod do oddílné splaškové kanalizace. Jednotlivé způsoby kontrol se od sebe liší podle dostupnosti sítě.

"Pokud je to možné, tak tam jdou pracovníci fyzicky, prochází tu stokovou síť a pokud to profil neumožňuje, tak tam nasadí kamery, které projedou tu stokovou síť a pak na základě těch snímků my můžeme vyhodnotit, jestli tam je nějaká závada nebo není," řekl Tomáš Mrázek, tiskový mluvčí PVK.

Pražská stoková síť má délku 4760 kilometrů a to včetně kanalizačních přípojek. Zhruba 92 procent odpadních vod je odváděno na Ústřední čistírnu odpadních vod v Bubenči, zbytek na některou z 21 pobočných čistíren, které se nacházejí v okrajových částech metropole.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu