• Načítám...
>

Záchrannou stanici hl. m. Prahy čekají změny

  • 7. března 2022,
  • 23:07,
  • PRAHA,
  • Dagmar Kopečková

Praha plánuje výstavbu nové záchranné stanice pro volně žijící zvířata. Postavena bude přímo v areálu té stávající, v pražských Jinonicích. Půjde o celkovou modernizaci stanice a navýší se i kapacita.

Reklama

Záchrannou stanici hl. m. Prahy čeká velká modernizace. Přímo v jejím areálu v pražských Jinonicích vzniknou zcela nové prostory. Záchrannou stanici provozují od roku 2012 Lesy hlavního města Prahy. Stanice funguje celoročně a je nejvytíženější ze všech záchranných stanic v České republice.

"Ročně obslouží přibližně 5000 živočichů, které lidé přinesou a pomáháme tím pražské přírodě, zachraňujeme živočichy, kteří jsou zasaženi lidskou činností," řekl Petr Hlubuček, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Nová stanice bude moci ročně k ošetření přijmout až 10 000 zraněných volně žijících zvířat. K dispozici bude mimo jiné veterinární ordinace, specializovaná rehabilitační zařízení, ale také například léčebné oddělení pro labutě a vodní ptáky nebo specializované voliéry.

"Tímto tiskem jsme vyhlásili záměr na vyhlášení soutěže na stavebně technický dozor a počítáme, že ještě v letošním roce v průběhu jara bude vysoutěžen zhotovitel a také v průběhu jara začneme se stavbou nové záchranné stanice," vyřekl Petr Hlubuček. 

Odhadované náklady jsou 206 milionů korun bez DPH. Stanice by měla být postavena do roku 2024.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu