• Načítám...
>

Divadlo Kalich láká na komedii plnou smíchu a lásky

  • 18. března 2022,
  • 16:00,
  • PRAHA,
  • Dagmar Kopečková

Jana Paulová a Václav Vydra excelují v komedii Nikdy není pozdě na prknech Divadla Kalich. V představení vyniká ohromný komediální talent obou herců. Zároveň má však inscenace i ztišené tóny, které vedou k zamyšlení.

Reklama

Divadlo Kalich láká diváky na křehkou poetickou komedii s názvem Nikdy není pozdě. Ta nabídne jak zajímavý příběh, tak i skvělé obsazení. Na jevišti spolu excelují Jana Paulová a Václav Vydra. Režie představení se ujal Pavel Khek. 

"Nejsem asi první, kdo řekne, že každý dobrý divadelní kus nebo každá dobrá knížka je o lásce. Takže je to o lásce, jenom se ta láska tak trochu klube, protože ti lidé, kteří to prožívají, už jsou trochu starší a každý z nás nějaké vztahy v životě prožil a to někdy způsobí to, že jsme trošku rozbolavělí nebo máme nějaké šrámy, jizvy na duši a tak dále. Snažíme se s tím bojovat a ty postavy s tím bojují velmi statečně," řekl Pavel Khek, režisér.

Autorem komedie je Norm Foster a jedná se českou premiéru. Ačkoli Jana Paulová a Václav Vydra představují známou hereckou dvojici, kterou máme možnost často vídat na televizních obrazovkách, na divadelních prknech se sešli po 30 letech. 

"Já jsem s Janou na jevišti podruhé v životě, pokud nepočítám nějaké filmování nebo televizní inscenace. Ono je v podstatě jedno, kde se při  práci setkáváme, nám se spolu hraje vždy strašně dobře. Prostě nám to spolu funguje na tom jevišti nebo i před kamerou," řekl Václav Vydra, herec.

"Musím říci, že jsem z Vaška úplně nadšená, protože on zraje jako víno a je to skvělý herec, je to takový srdcař," řekla Jana Paulová, herečka.

Herecká dvojice dlouho hledala natolik dobrý komediální text, který by byl pro tak výjimečnou spolupráci dostatečným důvodem. A hra Nikdy není pozdě jejich očekávání splnila. Oba herci se v rámci představení objeví hned ve třech rolích a některé z nich od sebe dělí značný věkový rozdíl. 

"Je problém v roli té mladé a té staré, to si musím vždy uvědomit. Ale na druhou stranu jsem celý život v podstatě mentálně stejná, akorát se mi hůř chodí a pomaleji chodím, takže se v té staré chovám přirozeně a v té mladé to dá trošku více práce," řekla Jana Paulová, herečka.

Představení Divadla Kalich pobaví, ale pohladí na duši. A divák spolu s postavami prochází dějem, který ho místy přiměje k hlasitému smíchu, nebo ho naopak přinutí k hlubšímu zamyšlení. Každopádně však představení Nikdy není pozdě zaručuje velký divadelní zážitek. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu