• Načítám...
>

Zoo Praha opět otevřela pavilon Indonéská džungle

  • 1. dubna 2022,
  • 9:12,
  • PRAHA,
  • Dagmar Kopečková

Zoo Praha v rámci rozvolňování protipandemických opatření opět otevřela oblíbený pavilon Indonéská džungle. Návštěvníci tak mohou znovu obdivovat varany komodské, makaky vepří, orangutany sumaterské a další zástupce fauny jihovýchodní Asie.

Reklama

V pražské zoo se po řadě měsíců opět otevřel oblíbený pavilon Indonéská džungle. Uzavřen byl kvůli pandemii koronaviru. Nyní už ale opět návštěvníky láká na vycházku tropickým lesem. 

"Indonéská džungle je největší pavilon v České republice a představuje faunu jihovýchodní Asie. Největšími hvězdami jsou orangutani, varani komodští nebo varanovci bornejští, makakové vepří, vydry hladkosrsté, binturongové a spousta dalších menších zvířat," řekl Martin Vojáček, vrchní chovatel primátů Zoo Praha.

Pavilon návštěvníkům ve dvou patrech představí pestrý život pralesů ode dna vodních toků až po nejvyšší koruny stromů. Pavilon vznikl v první řadě pro primáty a právě jedním z největších lákadel, které nabízí, jsou bezpochyby právě orangutani sumaterští. 

"My tady momentálně chováme 4 orangutany, chovného samce Pagyho, jeho družku Mawar, jejich nejmladšího potomka samečka Kawiho a jeho starší sestru samičku Diri. Malý sameček prospívá jako každé mládě, je zdravý, začaly mu růst další zuby, zkouší ochutnávat pevnou potravu a zkouší, co dovede sám," řekl Martin Vojáček, vrchní chovatel primátů Zoo Praha.

Sameček Kawi má 16 měsíců a svou roztomilostí okouzlí snad každého návštěvníka. Rád si hraje na nových lanech a postupně stále více zkoumá okolí. Zbytek orangutaní skupiny tráví většinu času krmením nebo lenošením. Zastihnout je ale můžeme i v aktivní náladě. 

"Orangutani jsou aktivní po tom, co se jim uklidí expozice a připraví se jim tam krmení. Bývá to kolem půl 10 ráno, to jsou aktivní zhruba do oběda, potom mají odpočinek a zase jsou aktivní až třeba kolem třetí hodiny odpoledne," řekl Martin Vojáček, vrchní chovatel primátů Zoo Praha.

Pražská zoo prosí návštěvníky, aby měli během prohlídky pavilonu nasazené respirátory. V dohledné době se může veřejnost také těšit i na dva nové obyvatele Indonéské džungle. Půjde o dlouho očekáváný pár luskounů. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu