• Načítám...
>

Na Mariánském náměstí odstartovaly velikonoční trhy

  • 8. dubna 2022,
  • 15:32,
  • PRAHA,
  • Dagmar Kopečková

Na Mariánském náměstí odstartovaly velikonoční trhy. Až do 24. dubna si na místě mohou návštěvníci zakoupit zboží od příspěvkových a neziskových organizací nebo chráněných dílen a přispět tak na dobrou věc. Připraven je i doprovodný program.

Reklama

Na Mariánském náměstí byl slavnostně zahájen první ročník velikonočních trhů. Návštěvníci si zde mohou jak zakoupit široký sortiment zboží, tak si užít i připravený kulturní program. 

"Velikonoce jsou svátky jara, obnovy znovuzrození, je to vlastně i takové znovuzrození tady toho kulturního života i na Mariánském náměstí, které dřív sloužilo jako parkoviště pro papaláše z radnice, tak my jsme ho vrátili lidem a je to opět místo pro setkávání Pražanů," řekl Zdeněk Hřib, primátor hl. m. Prahy.

V rámci zahájení trhů vystoupily například děti z pražských mateřských a základních škol. Na náměstí je k dispozici celkem pět stánků, v nichž prodejci z řad příspěvkových a neziskových organizací nebo chráněných dílen nabízí originální výrobky. Návštěvníci si tak mohou zakoupit mimo jiné i tradiční velikonoční pomlázky, proutěné košíky nebo dobroty či květiny.

"To jsou všechno organizace na podporu jak začleňování lidi s postižením, tak starých osob, seniorů na území hlavního města Prahy. Já mám velikou radost, že se takhle přihlásili, protože pro ně je to samozřejmě časová zátěž navíc," řekla Mariana Čapková, předsedkyně Výboru pro výchovu a vzdělávání ZHMP.

Velikonoce jsou v České republice po Vánocích asi neoblíbenějšími svátky v roce. A jak je prožívají představitelé hlavního města?

"Mám malé děti, takže pro nás jsou také Velikonoce okamžikem, kdy se můžeme setkat s rodinou," řekl Zdeněk Hřib. 

"Podařilo se nám v rámci Prahy 6, odkud pocházím, udělat takovou komunitu, že v pondělí se u nás skutečně střídají koledníci s pomlázkami, my malujeme vajíčka a prostřídá se u nás třeba klidně 100 lidí," řekla Mariana Čapková.

"Já jsem z rodiny, která je částečně věřící, takže byť často nenavštěvuji kostel, tak právě na ty velikonoční svátky tam vždy rád zajdu a pak samozřejmě patří k Velikonocím Velikonoční pondělí a pomlázka," řekl Jan Chabr, radní hl. m. Prahy.

Trhy budou na náměstí otevřeny až do 24. dubna a připraven je i zajímavý doprovodný program, mimo jiné například divadelní představení pro děti.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu