• Načítám...
>

Praha zřídí aplikaci k nahlížení do projektů i stavebních rozhodnutí

  • 11. dubna 2022,
  • 14:47,
  • PRAHA,
  • Marek Tereba

Jednoduše nahlédnout do detailů jednotlivých stavebních rozhodnutí. To chce nejen novinářům, ale také veřejnosti umožnit magistrát ve spolupráci s Institutem plánování a rozvoje. V budoucnu tak vznikne jednoduchá aplikace, která dá rychlou odpověď na řadu otázek ohledně jednotlivých připravovaných i realizovaných staveb.

Reklama

Institut plánování a rozvoje hlavního města Prahy připraví ve spolupráci s magistrátem aplikaci o stavebních projektech a územních rozhodnutích. Cílem je zjednodušit nahlížení do databáze projektů i třeba stavebních rozhodnutí. Ta jsou sice dnes k dispozici, ale dohledávají se velice složitě. Nová webová aplikace s názvem Evidence územních rozhodnutí by měla přehledně zobrazovat lokalizaci a základní údaje o stavebním záměru. Součástí budou také informace o projektech a to například typ a funkce staveb, lokalizace či další přidružené dokumenty. Fungovat by podle náměstka Petra Hlaváčka měla začít do roka. V souvislosti s touto aplikací představila rada také koncepční přístup k budoucnosti veřejné vybavenosti. 

"My v tuto chvíli máme poměrně data z IPRu, jako bychom nahlíželi na to město z hlediska deficitu infrastruktury školské, sociální v hodně obecné rovině a potom v takové té pracovní, že odbor ví, že někde chybí akutně nějaké prostředí," řekl Petr Hlaváček, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Praze ale chybí materiál, který by prognózoval potřeby v následujících letech. A to chce právě vedení města změnit. 

"Budeme moci do tohoto digitálního materiálu vkládat takový prognostický rozvoj města, podle toho, jak se budou jednotlivá území, brownfieldy zastavovat, budeme mnohem lépe vědět, kdy je potřeba budovat tato zařízení a celé je to propojené s tím naším materiálem spoluúčasti investorů. Čili všechny ty věci, které se postupně připravovaly, se mohou propojit do jednoho materiálu a podle mě jeden z nejvýznamnějších dopadů to bude mít na odbor rozpočtu," řekl Petr Hlaváček, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Napomoci má hlavně veřejné vybavenosti v oblastech školství, zdravotnictví, sociálních služeb, kultury, rekreace, sportu a obchodu. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu