• Načítám...
>

Všeobecná fakultní nemocnice rozšířila vozový park

  • 21. října 2022,
  • 8:06,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

XXL sanitka i dodávkové elektromobily. Vozový park Všeobecné fakultní nemocnice se v posledním roce rozrostl hned o několik kusů. Některé z nich slouží k přepravě pacientů, jiné naopak k zásobování a převozu materiálu.

Reklama

Všeobecná fakultní nemocnice patří dlouhodobě mezi průkopníky péče o pacienty s váhou přes 200 či dokonce 250 kilogramů. K tomu je potřeba mít speciálně vybavené například ordinace, operační sály či vyšetřovací přístroje, ale také sanitku. Jednu takovou nemocnice v nedávné době pořídila.

"Ta sanitka je primárně určena pro naše obezitologické centrum, kdy má být jedno z největších v České republice. V současné době využíváme externí dopravce na nadrozměrné pacienty a v tuto chvíli bychom chtěli být soběstační, protože ty čekací lhůty na ty externí dopravce jsou někdy až hodinové, dvouhodinové a abychom dokázali zajistit bezproblémový chod nemocnice," řekl Ladislav Zach, vedoucí odboru dopravy VFN.

Sanitka je svým vybavením a konstrukcí uzpůsobena pro přepravu XXL pacientů. Z toho důvodu je oproti běžným vozidlům tohoto typu prostorově větší. Je vybavena schodolezem, ale i končetinovými vakuovými matracemi, stimulátorem srdečního rytmu a dalšími přístroji.

"Není to klasická převozová sanitka, má elektrohydraulická nosítka pro nadrozměrné pacienty, je tam snadnější manipulace a hlavně více prostoru," řekl Ladislav Zach, vedoucí odboru dopravy VFN.

Speciální sanitka pro převoz nadrozměrných pacientů není ale jediným vozidlem, který rozšířil flotilu Všeobecné fakultní nemocnice. Nově tu mají k dispozici také několik dodávkových elektromobilů.

"My jsme tady v centru Prahy 2 nebo respektive kompletně v centru Prahy. Elektromobily proto, protože je to bezemisní způsob. Veškerý pohyb materiálu mezi jednotlivými klinikami probíhá osobními vozidly, dodávkovými vozidly nebo potom nákladními. Tady jsme se rozhodli, že budeme mít jako první nemocnice elektromobily na zajišťování klinik počítači, stoly, prostě veškerý tok materiálu mezi jednotlivými klinikami," řekl Ladislav Zach, vedoucí odboru dopravy VFN.

Z toho důvodu pořídila nemocnice ve svých areálech dvě dobíjecí stanice. Ty mohou využívat také zaměstnanci nemocnice.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu