• Načítám...
>

Zoo Praha pozvala své sponzory

  • 4. prosince 2022,
  • 20:54,
  • PRAHA,
  • Věra Dušková

Tradiční setkání sponzorů, partnerů a přátel Zoo Praha se uskutečnilo v sobotu 3. prosince v rezervaci DJA před novým pavilonem goril.

Reklama

Hudebním vystoupením kapely Bzušband začalo letošní setkání sponzorů, partnerů a přátel ZOO Praha. A přesto, že počasí nebylo zcela ideální, lidé se dostavili v hojném počtu, což svědčí o tom, jakou popularitu už si tato akce získala.

"To je vždy takhle začátkem prosince, kdy sem sezveme právě adoptivní rodiče a sponzory, ty, kdo nám přispívají a jednak jim tady děkujeme, je tady pro ně připraven program a také v tento den tradičně udělujeme naše ceny Richardy - velkého, divokého a malého," řekl Miroslav Bobek - ředitel Zoologické zahrady hl. m. Prahy.

Divokého Richarda převzala z rukou ředitele Zoo Praha paní Božena Banková, která zakoupila 1029 stravenek pro zvířata.

"Chtěla jsem pomáhat a chtěla jsem si vybrat pomoc, abych věděla, komu to přímo směřuje, takže tady vím, že to je přímo do zoo," řekla Božena Banková - držitelka ceny Divoký Richard.

Stravenkami je možné přispět na krmení různých druhů zvířat, ale sponzoři mají i jiné možnosti.

"V zásadě my máme vedle těch stravenek takové dva modely. Jednak je to sponzorství zvířat, kdy můžete přispět libovolnou částkou na zvíře, které si vyberete a pak jsou to adopce, kdy skutečně ta suma je daná a odvíjí se od toho, jak náročný je chov toho zvířete. Takže jsou tyto dvě možnosti + tedy ty stravenky. Celkově už jsme od lidí na sponzorství a adopce letos vybrali přes 9 milionů korun," řekl Miroslav Bobek - ředitel Zoologické zahrady hl. m. Prahy.

Cenu Velký Richard si odnesla Renáta Petrová, která každoročně adoptuje geparda a vlka euroasijského. Malý Richard putoval do rukou Marka Votlučky, který také pomáhá už od povodní a za tu dobu přispěl na chov hrocha obojživelného částkou 201 tisíc.

"Když někdo má prostředky a je ochotný je dát do něčeho, z čeho můžeme mít my ostatní radost, tak to je vždy dobré. A to, že se sponzoruje pražská zoo, která je jednou z nejkrásnějších na světě, jak se ukázalo ve světových žebříčcích, tak to je moc dobře, protože třeba tento nový pavilon pro gorily, to je neuvěřitelná stavba," řekl Miroslav Táborský - herec.

Během slavnostního programu byly vyhodnoceny i nejlepší snímky soutěže Fotím v Zoo Praha. Vítězné snímky si návštěvníci mohou prohlédnout v pavilonu Rezervace Dja.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu