• Načítám...
>

Ryšavý knihovník slibuje poutavé příběhy

  • 4. prosince 2022,
  • 10:07,
  • PRAHA,
  • Věra Dušková

Nová kniha Ryšavý knihovník autora Miroslava Bobka - ředitele ZOO Praha nabízí poutavé příběhy ze života zvířat. Najdeme v ní ale i kousek historie a dokonce i hravou mystifikaci.

Reklama

Kdo chce vědět, kdo je Ryšavý knihovník, měl by si zakoupit stejnojmennou knihu příběhů od Miroslava Bobka. Jako ředitel ZOO Praha si na nedostatek inspirace rozhodně stěžovat nemůže.

"Od chvíle, kdy jsem nastoupil sem do zoo, tak každý týden píšu sloupky do novin, úplně každý týden. Už se vystřídaly tituly, kam je píšu, ale potom vždy vyberu jednou za čas ty nejzajímavější texty, většinou je mám ještě v delší verzi, takže používám ty rozsáhlejší verze, doplním je fotografiemi a vznikají takhle ty knížky - jako naposled Ryšavý knihovník," řekl Miroslav Bobek - ředitel Zoologické zahrady hl. m. Prahy.

Kniha obsahuje zhruba sedmdesát příběhů, které se ale zdaleka netýkají pouze zvířat v ZOO Praha.

"Začíná to třeba Záhadou karlštejnského štíra, takovým historickým bádáním, pokračuje to třeba příběhy některých našich zvířat - například narození toho Ryšavého knihovníka, jak jsme zjišťovali pohlaví, jak jsme pro něj vybírali jméno a podobně. Je tam i taková mystifikace, želvovec strašný, aprílová story, kterou jsme si s kolegy vymysleli. Nejsou to jen zvířata, jsou tam i exkurze do historie třeba o tom, jak to bylo s tou legendární tramvajkou, kterou jsme renovovali jak vznikla, podle čeho, protože má reálný předobraz a když budu takto listovat dál, tak tam jsou samozřejmě věci, které se týkají ochrany zvířat v nejrůznějších částech světa," řekl Miroslav Bobek - ředitel Zoologické zahrady hl. m. Prahy.

Samozřejmě nechybí ani cesty za gorilami, a to konkrétně za gorilami východními do jižního Kivu, tedy provincie Demokratické republiky Kongo.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu