• Načítám...
>

Divadlo Radka Brzobohatého uvádí novou hru

  • 19. prosince 2022,
  • 14:05,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Novou hru, která pochází z pera scénáristy Karla Janáka uvádí Divadlo Radka Brzobohatého. Její název je "Vy nejste žena, pane!" a diváci se mohou těšit na Ernesto Čekana, Jakuba Slacha, Milana Enčeva, Romanu Goščíkovou nebo Charlotte Doubravovou.

Reklama

Nekorektní hudební komedie s písničkami. To je hra "Vy nejste žena, pane!", kterou pro Divadlo Radka Brzobohatého napsal scénárista Karel Janák. Autor ve hře vtipným způsobem poukazuje na to, co se může stát, když se z tak intimních věcí, jako je sexualita a láska, stane nástroj moci. 

"Je to nekorektní komedie o korektnosti, napsal ji můj manžel Karel Janák ze svého vnitřního nutkání vyjádřit se k tomu aktuálnímu tématu, kdy se dějí pro nás různé absurdity ve světě," řekla Romana Goščíková, ředitelka Divadla Radka Brzobohatého.

"Ta hra bude především o tom, co mě poslední dobou trošičku trápí a to je o politické korektnosti, kdy kolem sebe vídáme pořád takové trošku absurdní zprávy o tom, jak někoho vyhodili z práce, že něco řekl, tak tady ho chtějí zakázat a pálit někoho knížky, protože předtím a podobně. Mě to trápí, protože jsem zažil trošku tu totalitu, co jsme měli předtím, tak jsem si to trošku pospojoval a udělal jsem takovou satiru," řekl Karel Janák, autor hry.

Tato originální komedie divákům nabízí veselou cestu od bláznivého nedorozumění až k neobyčejně korektní totalitě. To vše za doprovodu těch největších českých a slovenských hitů uplynulých sedmdesáti let.

"Tato hra si nemá dělat z nikoho legraci, z LGBTQ+, z nikoho, ale ukazujeme, kam by to mohlo zavést v nějakém absurdním světě, kdyby láska, sex a osobní potřeby člověka byly zneužity mocí," řekla Romana Goščíková, ředitelka Divadla Radka Brzobohatého.

Diváci se mohou těšit na Ernesto Čekana, Jakuba Slacha, Milana Enčeva, Jana Fantu, Romanu Goščíkovou nebo Charlotte Doubravovou.

"Ten vývoj mé figury obhájkyně nebo naší s Aničkou Kulovanou je zvláštní, protože se nestačíme divit, co se nám tady pod očima rozvine. Já si myslím, že to je na té komedii krásné, že ten vliv toho divadla možná někomu tu hlavičku nějak, že se prostě zamyslí," řekla Charlotte Doubravová, herečka.

Aktuální termíny představení najdete na webových stránkách Divadla Radka Brzobohatého.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu