• Načítám...
>

Pražská zoo představila zvířecí sirotky

  • 20. prosince 2022,
  • 16:49,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

Pražská zoo představila zvířecí sirotky, kteří zatím stále čekají na své adoptivní rodiče. Kromě savců jsou mezi nimi také ptáci, ryby, plazi nebo bezobratlí. Podpořit jejich chov může každý.

Reklama

Vombat obecný, medojed nebo třeba pardál obláčkový. Asi málokdo by tipoval, že právě tahle zvířata patří v pražské zoo k těm nejvýdělečnějším. Adopce nebo sponzoring zvířat je tady běžnou formou podpory chovu.

"Hledáme adoptivní rodiče, ale i sponzory pro naše sirotky. Ti tady na tom obrázku, na té info grafice vůbec nejsou. Ta zobrazuje, jak je které zvíře populární, podle toho, kolik adoptivních rodičů a sponzorů, respektive kolik peněz na ně lidé zaslali," řekl Miroslav Bobek - ředitel Zoologické zahrady hl. m. Prahy.

Mezi zvířata, která na svého sponzora teprve čekají, patří třeba tihle dva bratři štětkounů afrických. Pražská zoo ale veřejnosti představila i další opomíjené druhy. O mnohých z nich podle ředitele pražské zoo většina návštěvníků ani neví.

"Třeba pangase vláknoploutvého, to je takový sladkovodní žralok, pak jsou to druhy, které jsou až odpudivé vzhledem, třeba jsou to takové velké ploštice, zákeřnice, které opravdu působí až velmi nebezpečně a jsou i docela veliké - 5 centimetrů," řekl Miroslav Bobek - ředitel Zoologické zahrady hl. m. Prahy.

Svého adoptivního rodiče pak hledají také třeba příbuzná našich kachen husice australská, zebra Grévyho nebo želva ohebná. Jejich patronem se přitom může stát každý.

"Bud mohou zajít při návštěvě zoo na naše infocentrum a tam si to vyřídí a nebo navštívit internetové stránky zoopraha.cz a tam už snadno najdou adopce a sponzoring. Je to sekce 'jak pomoci'," řekl Miroslav Bobek - ředitel Zoologické zahrady hl. m. Prahy.

Adopce zvířete navíc symbolicky může zafungovat i jako dárek.

"V případě těch adopcí je k tomu adopční listina, kterou si můžete pořídit na libovolné jméno, čili svým způsobem je to skvělý dárek," řekl Miroslav Bobek - ředitel Zoologické zahrady hl. m. Prahy.

Kromě zvířecích sirotků můžete samozřejmě vybírat ze stovek dalších druhů zvířat chovaných v pražské zoo. Adopční či sponzorský formulář snadno vyplníte na webových stránkách zahrady. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu