• Načítám...
>

Pražské služby bojují s jednorázovými obaly

  • 19. dubna 2023,
  • 16:04,
  • PRAHA,
  • Ondřej Švec

I v letošním roce pokračuje kampaň Jde to i jinak, do které se zapojil herec a moderátor naposledy známý z reality show Survivor Vašek Matějovský. Pro Pražské služby natočil sérii spotů, které se vymezují vůči nadužívání jednorázových obalů, lahví a kelímků. Budoucností jsou jejich nejrůznější alternativy jako jsou síťovky, nápojové lahve i znovupoužitelné kelímky. Pražské služby i Magistrát hlavního města Prahy se v tomto směru snaží jít příkladem a přidávají se i ostatní, mezi které patří například organizátoři kulturních akcí a festivalů.

Reklama

Pražské služby se v nové kampani vymezují vůči nadužívání jednorázových obalů, lahví a kelímků. Místo toho nabízejí jejich alternativy jako jsou síťovky, znovupoužitelné hrnky a nápojové lahve.

Tváří kampaně Jde to i jinak je herec a moderátor známý z reality show Survivor Vašek Matějovský. Smyslem kampaně rozhodně není zákaz jednorázových obalů, cílem je ale využívat je opakovaně, takže se určitě nemusíte zbavovat například své oblíbené igelitky, naopak.

"V této souvislosti třeba zdůrazňujeme, pokud má někdo třeba citový vztah ke své igelitové tašce, tak prosíme, aby jí využíval více než jednou, dokud to půjde. I tímto způsobem se to dá alternativně vyřešit," řekl Alexandr Komarnický - mluvčí Pražských služeb.

Přitom například v takovém supermarketu už poměrně těžko seženete igelitovou tašku, kterou běžně nahrazují tašky papírové. Ani to ale nemusí být spásné řešení. 

"Tohle je samozřejmě jednou z alternativ, nicméně i tady prst nahoru, protože je potřeba si uvědomit, že i ta papírová taška je v dnešní době použita jen jednou a potom míří do kontejneru, takže pokud bude papírová taška využita více než jednou do konce její životnosti, tak to je správně. Ještě bych rád v této souvislosti zdůraznil, že na jejich výrobu spotřebováváme ohromné množství stromů a chemie," řekl Alexandr Komarnický - mluvčí Pražských služeb.

A aby nikdo nemohl říci, že kovářova kobyla chodí bosa, jdou Pražské služby, ale i Magistrát hlavního města Prahy v tomto směru příkladem. Na svých akcích, ať už to jsou sportovní nebo společenské, jednorázové obaly téměř nepoužívají. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu