• Načítám...
>

Kůň Pamino triumfoval ve Velké ceně televize PRAHA TV

  • 23. dubna 2023,
  • 13:08,
  • PRAHA,
  • Ondřej Švec

Předposlední dubnovou sobotu byly na programu druhé letošní klusácké dostihy. Nabídly zajímavou účast a řadu zahraničních koní i jezdců. Na programu byla celkem osmička klusáckých dostihů. Vrcholem dne a jarní části sezony v Praze pak byla Velká cena televize PRAHA TV, kterou senzačně ovládl jezdec Zdeněk Vávra s koněm Paminem, který se vrátil po roční pauze způsobené zraněním. U klíčových momentů byl i štáb TV PRAHA!

Reklama

22. duben nabídl druhé letošní klusácké dostihy. V rámci dostihového dne jich bylo na programu celkem osm a program byl tradičně zajímavý a pestrý. 

"Hlavním lákadlem je Velká cena televize PRAHA TV alias Cena Flinta, což je první letošní díl seriálu Zlatého okruhu, který máme určený nejlepším tuzemským klusákům. Tento dostih je opravdu výborně obsazený, myslím si, že hodně lidí bude zvědavých, jak se po roční přestávce vrátí na dráhu jeden z nejlepších tuzemských koní derby vítěz Pamino," řekla Michaela Zemanová - Česká klusácká asociace.

Před zlatým hřebem dne se ale ještě běžela například Cena pražského magazínu, kterou ovládl německý jezdec Robert Pletschacher a také Cena Českého klusáckého spolku, kde se dle očekávání strhl souboj mezi koňmi True Love a Jumbem s jezdci Mykolou Volfem a Zdeňkem Vávrou. A přestože Jumbo v závěru dostihu na vedoucí True Love nepříjemně dotíral, z vítězství se nakonec radoval Jumbo s Mykolou Volfem.

"Gratuluji k vítězství. Co podle vás rozhodlo?"

"Teď má dobrou formu a je to kratší trať a jí to vyhovuje. Rozhodla ta trať, že je krátká," řekl Mykola Volf - jezdec.

Pak už ale vše směřovalo k vrcholu jarní části sezony v Praze, k Velké ceně televize PRAHA TV. Na start se postavila osmička koní a jezdců. Mezi favority patřila Masada, Elixir de Charnie a pozornost byla upřena také na dostihového šampiona Pamina, který se vracel po dlouhé roční pauze způsobené zraněním. A ten všem ukázal, že mu nucená přestávka vůbec nevadila a doběhl si pro další vítězství. Dojatý byl i jeho jezdec Zdeněk Vávra.

"Po roční pauze vítězství. Asi velká radost?"

"Radost je obrovská, protože je to úžasný kůň," řekl Zdeněk Vávra - jezdec.

"Vyhrál těsně v závěru. Trénovali jste poctivě?"

"Určitě, je připravený a vyhrál lehce. Já jsem po něm nic nechtěl," řekl Zdeněk Vávra - jezdec.

Letošní v pořadí druhé klusácké dostihy znovu nabídly atraktivní program, kde nechyběla řada zajímavých soubojů, dramatických momentů i dojemných okamžiků. Další klusácký dostih se na závodiště ve Velké Chuchli vrátí 4. června. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu