• Načítám...
>

Veslaři Dukly slaví vítězství z pražských Primátorek

  • 5. června 2023,
  • 13:01,
  • PRAHA,
  • Monika Rusová

V poledne v neděli 4. června 2023 startoval na Vltavě oblíbený závod osmiveslic pražských Primátorek. První místo vybojovala favorizovaná posádka Dukly, kterou tvořil Filip Zima, Dalibor Neděla, Tomáš Šišma, Jan Cincibuch, Václav Baldrián, Marek Diblík, Jan Čížek, Lukáš Helešic a Oldřich Hejdušek.

Reklama

První červnový víkend patřil tradičním veslařským závodům na Vltavě a tak 110. ročník pražských Primátorek zná své vítěze. Slavný závod osmiveslic vyhrála pražská Dukla. 

"Já bych vítězi popřál, aby příští rok byl ten, kdo může někoho házet do vody, protože kdo už jednou jel, tak už do vody potom nemusí a všem těm, kteří se na to první místo nedostali, bych přál, aby v těch letech příštích tu šanci získali," řekl Bohuslav Svoboda (ODS) - primátor hlavního města Prahy.

Vítězná posádka porazila soupeře s velkým náskokem. Druhému místu, které obsadil složený tým Dukly a Slavie, se vzdálila skoro o dvě délky lodě. Bronzovou příčku vybojovala další loď Dukly.

Veslařské závody šly pozorovat z obou břehů Vltavy. Případně z železničního mostu a určitě i spoustu dalších míst. Ovšem tou nejlepší volbou byla náplavka Rašínova nábřeží. 

Velkoplošná obrazovka na náplavce promítala záběry z celé tratě živě a hostila pódium pro předávání cen. Celý závod byl v těchto místech obohacen o doprovodný program včetně vzpomínek na předešlé ročníky a těch bylo opravdu hodně, protože poprvé se tento závod jel už v roce 1910.

"Když si vypočteme těch pár ročníků, kdy se to nekonalo, například loni, tak je to vlastně 100 let historie a dnes je to závod, který představuje evropskou a světovou elitu a navíc v sobě obsahuje tu zatáčku, která je skutečně českou specifikou a je nádherné se na to dívat, když to v té zatáčce jede," řekl Bohuslav Svoboda (ODS) - primátor hlavního města Prahy.

Vítězové obdrželi z rukou primátora hlavního města Prahy primátorský štít. Tradiční putovní měděná trofej, na které je vytepáno heslo "Silné mládeži - opoře vlasti". 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu