• Načítám...
>

Na Pankráci se to opět hemžilo psy. Konal se tu další PesFest

  • 11. června 2023,
  • 21:40,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

V Praze 4 v parku Na Pankráci se opět uskutečnil PesFest. Festival čtyřnohým návštěvníkům i jejich páníčkům nabídl řadu aktivit, soutěží i pochutin. Lidé mohli také navštívit stánky útulků a záchranných spolků, jejichž zástupci s sebou přivedli i pejsky k adopci.

Reklama

PesFest je svátek všech pejskařů a v parku Na Pankráci se konal už podesáté. Oblíbená akce přivítá každoročně desítky psích milovníků i s jejich čtyřnohými souputníky.

anketa

"Je to tady super. Myslím si, že to je hrozně fajn, že je tady možnost být se psy, jsou tady psí milovníci, je tady hodně akcí."

"Já jsem přišla, aby proběhla socializace mezi psy."

"Mně se líbí, že je tady myšleno na všechny pejsky, na ty malinké i na ty velké."

"Festival PesFest je pro psy a jejich rodiny, je to odpoledne plné zábavy a stánků s chovatelskými potřebami pro všechny pejskaře a v programu je tady i poradna, takže každý pejskař, který je třeba čerstvým pejskařem, se tady i dozví potřebné informace k tomu, aby mohl správně chovat a vychovávat pejska," řekla Lucie Michková (ODS) - zastupitelka MČ Praha 4, zakladatelka PesFestu.

"Velmi často řeším separační úzkosti, zejména po covidu a lockdownech, ti pejsci si zvykli být 24/7 s majiteli a pak dáváme dohromady to, aby byli schopni zůstat sami. Často řešíme různě formy agrese, nějakého agresivního chování, vyjíždí na pejsky a mimo to takové standardní neposlušnosti, problémy s přivoláním," řekl Pavel Bradáč - psí psycholog.

Akce se i letos zúčastnila řada psích útulků. A právě na jejich svěřence mohli návštěvníci přispívat buď do kasiček nebo třeba koupí různých doplňků, hraček nebo krmiva.

"Tento projekt vznikl na podporu pejskům, kteří ještě nemají své rodiny, takže tady máme útulky a jsou tady pejsci, kteří právě hledají nové majitele," řekla Lucie Michková (ODS) - zastupitelka MČ Praha 4, zakladatelka PesFestu.

V rámci programu akce i tentokrát nabídla pestrou podívanou. Nechyběla třeba přehlídka psích oblečků, soutěže nebo park agility. PesFest ale nabídnul i kvalitní občerstvení, a to i pro čtyřnohé návštěvníky.

"My jsme pojízdná psí restaurace, pejskům nabízíme degustační menu zdarma, ten pejsek si může sám vybrat, má menu napachované, jsou tam tři druhy masa, hovězí, ryba nebo jehněčí, pejsek si vybere a potom, co si vybere, pak servírujeme masovou konzervu, granule a čerstvou oblohu podle složení granulí na stříbrném podnose," řekla Simona Milerová - manažerka Pestaurace.

Počasí akci přálo a tak se jí i letos zúčastnily se svými čtyřnohými miláčky stovky pejskařů.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu