• Načítám...
>

V Újezdu se konal tradiční Sportovní den

  • 24. června 2023,
  • 12:36,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Městská část Praha - Újezd zorganizovala další sportovní den. V plánu byla řada sportovních i zábavných aktivit. Zlatým hřebem programu byla neckyáda.

Reklama

Městská část Praha - Újezd připravila tradiční Sportovní den. Určený byl pro všechny věkové kategorie a návštěvníci si mohli vyzkoušet hned několik sportovních i zábavných aktivit.

"Dnes máme Sportovní den a v rámci toho jsou dětské běžecké závody, odpoledne je neckyáda, to znamená, že budeme různými plavidly, které si děti přivezou, na našem rybníku, hlídá nás tam krásný vodník a během celého dne mohou střílet ze vzduchovky, skákat na hradu," řekla Jana Draštíková (STAN), místostarostka MČ Praha - Újezd.

"Na tenisových kurtech se hraje turnaj o pohár starosty, za námi za malý moment odstartují dětské běžecké závody a pak dále máme ještě ze včerejška z dětského dne střelbu ze vzduchovky a nanovo tady máme lezeckou stěnu. Pro běžecké závody máme připravené ocenění pro každého závodníka, takže standardně diplom a medaili. První tři místa oceňujeme, že ještě dostanou nějaký dáreček, u tenisového turnaje dostanou pohár, vítěz o pohár starosty, máme ocenění pro druhé a třetí místo a pak za účast pro všechny účastníky tenisového turnaje," řekl Václav Drahorád (ODS), starosta MČ Praha - Újezd.

Novinkou v letošním roce byl takzvaný Raketlon. Ten si mohli ozkoušet jak děti, tak dospělí.

"Raketlon je unikátní kombinace čtyř nejpopulárnějších raketových disciplín, stolní tenis, badminton, squash a tenis. V té disciplíně se hraje jeden set do 21 bodů, body se stále sčítají a vítězem je ten, kdo má lepší celkové skóre. Raketlon u nás vznikl v roce 2005, jinak pochází ze Skandinávie z 90. let Švédsko - Finsko a u nás máme základnu zhruba 1200 - 1300 hráčů," řekl Svatopluk Rejtar, předseda České asociace Raketlonu.

Celodenní program vyvrcholil hudebním vystoupením a zábavou až do večerních hodin.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu