• Načítám...
>

V Chuchli se běžel 7. den letošních klusáckých dostihů

  • 2. července 2023,
  • 20:04,
  • PRAHA,
  • Ondřej Švec

Ve Velké Chuchli v neděli proběhl sedmý klusácký dostihový den v sezóně 2023. Běželo se celkem sedm dostihů, z toho čtyři byly vrcholné. Závody okořenila a zdramatizovala přítomnost řady zahraničních závodníků v čele s německým jezdcem Robertem Pletschacherem. Krásné souboje pak nabídly například Cena Českého klusáckého spolku, Cena Moravsko-slezského klusáckého spolku nebo Francouzská cena televize PRAHA TV, kde se o prvenství bojovalo až do poslední chvíle.

Reklama

Sedmý klusácký dostihový den sezony odstartoval netradičně v neděli a nabídl celkem sedm dostihů včetně čtyř vrcholných. 

První dramatický závod se konal už od 15 hodin, kdy po diskvalifikaci několika koní byl jasným favoritem na vítězství německý jezdec Robert Pletschacher s klisnou Nenou Greenwood a co se mělo stát, se taky stalo a oba se nakonec radovali z poháru a výhry ve výši čtyřicet tisíc korun. 

Další vrcholný závod svedl na dráhu zástupce Derby-ročníku, tentokrát na střední trati. Jasnou favoritkou byla distančně univerzální švédská klisna Moriah Boko, která bezproblémově ovládla krátkou Jarní cenu čtyřletých. Jejím parťákem v sulce byl pak Pavel Vávra. Oba si nakonec podle předpokladů dojeli pro první místo.

"Jak se vám závodilo?"

"Závodilo se mi dobře. Když jsme vyhráli, tak je to vždy dobré," řekl Pavel Vávra - jezdec klusáckých dostihů.

"Byl to boj do poslední chvíle, co rozhodlo?"

"Ještě jsem tam trošku měl, takže od půlky cílovky jsem si věřil, že to vyhrajeme," řekl Pavel Vávra - jezdec klusáckých dostihů.

"A jak jste spokojený s výkonem koně?"

"Moriah je výtečná klisna, takže jsem moc spokojený," řekl Pavel Vávra - jezdec klusáckých dostihů.

Nervy drásající souboj se pak odehrál o půl hodiny později ve Francouzské ceně televize PRAHA TV, kdy se na start postavili francouzští klusáci. Mírným favoritem byl Elixir de Charnie s jezdcem Jaroslavem Dobrovolným. Ihned po odstartování se ale tato dvojice držela spíše vzadu a první dva koně si od těch ostatních vytvořily slušný rozestup. Pak ale Elixir de Charnie ukázal, co v něm je. Během chvíle ztrátu smazal a dostal se na úroveň koně s Pavlem Vávrou v sulce. Boj o prvenství pak byl v režii těchto dvou, kdy o vítězi rozhodovaly poslední metry. Elixir de Charnie nakonec velkolepý finiš nedokonal a Pavel Vávra si těsně dojel pro další pohár.  

"Elixir je moc dobrý, ale já jsem si tentokrát věřil, protože před 14 dny nám to šlo moc dobře v Bravanticích, sice krátký dostih, ale kůň jde do formy, takže jsme rádi," řekl Pavel Vávra - jezdec klusáckých dostihů.

Další klusácké dostihy se na závodiště do Velké Chuchle vrátí opět v neděli šestého srpna. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu