• Načítám...
>

V létě bude uzavřena část ulice Hornoměcholupská

  • 21. července 2023,
  • 9:58,
  • PRAHA,
  • Ondřej Švec

Technická správa komunikací zahájila kompletní rekonstrukci vozovky a přilehlých chodníků v ulici Hornoměcholupská v městské části Praha 15, v úseku mezi ulicemi Mantovská – Na Křečku. Naváže tak na již hotovou etapu, která proběhla v loňském roce a zahrnovala rekonstrukci v úseku Novopetrovická – Mantovská. Oprava vozovky spočívá v obnově asfaltových vrstev vozovky, vybourání zničených obrub a jejich nahrazení novými, především v místech přechodů pro chodce, opravení chodníkové plochy a doplnění prvků pro nevidomé a slabozraké. Opravy skončí 3. září tohoto roku.

Reklama

V městské části Praha 15 probíhají na silničních komunikacích další stavební práce, které navázaly na ty, které tam probíhaly v loňském roce. A zatímco tehdy šlo o rekonstrukci v úseku Novopetrovická - Mantovská, letos se práce soustřeďují na úsek mezi ulicemi Mantovská - Na Křečku. 

Barbora Lišková, tisková mluvčí Technické správy komunikací: „Bude se opravovat kompletně celá vozovka, práce jsou rozděleny celkem na tři etapy. Začaly 12. června.“

1. etapa, která probíhala od 12. června do 2. července, už je v tuto chvíli zdárně za námi a proběhla tam realizace autobusových zastávek ve směru do centra. Tímto ale práce zdaleka nekončí.

Barbora Lišková, tisková mluvčí Technické správy komunikací: „Dále potom bude realizovaná jedna polovina vozovky ve směru do centra a ta bude do 23. července hotova a od 24. července do 3. září budeme dělat druhou polovinu vozovky. Zde ale řidiči musí počítat s omezením, že bude doprava vedena po objízdné trase.“

Provoz ve směru z centra bude sveden do jednoho jízdního pruhu. Směr do centra bude veden po objízdných trasách: Novopetrovická, Archimédova, Milánská nebo Novopetrovická, Františka Diviše, Podleská, Přátelství, Kutnohorská a K Měcholupům. V dopravní špičce počítejte se zdržením 10–30 minut, tedy střední mírou komplikace. V rámci rekonstrukce se pak obnoví asfaltové vrstvy vozovky, vymění zničené obruby, opraví se chodníky a doplní se také prvky pro nevidomé a slabozraké. Zároveň dojde k obnově autobusových zastávek Na Křečku a Janovská. Hotovo by mělo být 3. září tohoto roku. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu