• Načítám...
>

V Centrálním parku Na Pankráci se cvičí Tai-chi

  • 25. července 2023,
  • 14:50,
  • PRAHA,
  • Ondřej Švec

Kdo by se chtěl po práci nebo před prací protáhnout a zrelaxovat, má díky bezplatnému cvičení s prvky Tai-chi možnost si každé pondělí večer nebo v úterý ráno zacvičit přímo v Centrálním parku Na Pankráci. Cvičení už dlouhá léta pořádá městská část Praha 4 a samotné Tai-chi vede tým zkušených lektorů pod vedením Vlasty Pechové, která se cvičením dlouhodobě zabývá a vzdělává se po celém světě. Ke cvičení se může přidat kdokoli a kdykoli, probíhá od poloviny května do poloviny září a je oblíbené i mezi seniory. Pro vážné zájemce jsou pak připraveny také celoroční kurzy.

Reklama

Každé pondělí od 18 hodin a každé úterý od 9 hodin má veřejnost zdarma možnost vyzkoušet si cvičení s prvky Tai-chi pod vedením zkušených lektorů, a to přímo v Centrálním parku Na Pankráci. Relaxační a příjemné cvičení má zde přitom bohatou tradici. 

"Je to asi 14 let, co Praha 4 oslovila Vlastu Pechovou, na základě průzkumů přání veřejnosti chtěla lidem umožnit cvičit v parku nebo v přírodě a protože se to líbilo jak jim, tak nám, tak se tato akce opakuje každoročně," řekla Lenka Šustáčková - instruktorka Tai-chi.

Ke cvičení se můžete přidat kdykoli, nemusíte se bát, že byste tempo nebo náročnost cvičení nezvládli. Tai-chi na Pankráci je oblíbené a vyhledávané i mezi seniory, kteří dochází většinou v úterý ráno. Tai-chi pochází původně z Číny a jde o staré původně bojové umění založené ovšem na prastaré moudrosti a znalosti lidského těla. V tomto případě se ale o žádné souboje s protivníkem nejedná. 

"Toto cvičení je takové jemné procvičování celého těla založené na jemném protahování a my se soustředíme spíše na ten zdravotní aspekt toho a díky tomu, že to staré učení znalo všechny ty meridiány, tak tím rozhýbáním celé tělo oživí tu svou energii," řekla Eva Vykopalová - instruktorka Tai-chi.

Cvičení v Centrálním parku Na Pankráci pořádá městská část Praha 4, ale samotné Tai-chi už má pod svými křídly zkušená lektorka Vlasta Pechová. Venkovní cvičení probíhá na Pankráci vždy od poloviny května do poloviny září.

"Potom máme uzavřené kurzy Tai-chi, které probíhají celoročně a budou začínat v září a říjnu. I pro začátečníky. Je možné všechny informace dohledat na našich stránkách," řekla Eva Vykopalová - instruktorka Tai-chi.

Kurzy probíhají ve studiu na Dobešce, což je nedaleko parku Na Pankráci. Tam se ale návštěvníci už seznámí s Tai-chi v jeho kompletní podobě. Veškeré podrobnosti a informace o cvičení najdete na stránkách taijipodlupou.cz

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu