• Načítám...
>

Klusácká sezona dospěla ke svému absolutnímu vrcholu

  • 3. září 2023,
  • 18:12,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

Dostih o modrou stuhu měl mezinárodní obsazení.

Reklama

Derby bratrů Vávrových, to byl hlavní meeting celé klusácké sezony 2023. Tento absolutní vrchol dostihové sezony se běžel v sobotu 2. září v Praze na závodišti ve Velké Chuchli.

"O derby se vždy říká, že jde o jakousi zkoušku toho daného ročníku, v případě klusáckých koní to běhají čtyřletí koně a letos jsme tedy viděli velmi dramatický dostih, který i pro většinu diváků, amatérů musel být velmi poutavý a dramatický. Jsme i rádi, že jsme tady měli i nějakou zahraniční účast, která i tomu dramatickému průběhu docela napomohla," řekla Zuzana Johanovská - dostihová komisařka.

Ani letos v šestičlenném poli nechyběla zahraniční účast dvou německých reprezentantů, která se také postarala o zajímavý průběh závodu. A ten byl dlouho poměrně vyrovnaný. Do poslední chvíle nebylo jasné, kdo v dostihu zvítězí.

"Tady bylo poměrně dost zajímavé sledovat koně, který dlouho vedl, Hot Dansk Dynamita, velkého favorita nebo jednoho z favoritů, který měl dobré výsledky, ale který právě potom, když jel do cílové rovinky, tak už právě nestačil držet ten klusový chod, který má a místo toho nacválal," řekl Zuzana Johanovská - dostihová komisařka. 

Za přechod do cvalu byl tedy Hot Dansk Dynamit diskvalifikován a vítězem se nakonec stal sázkovými kancelářemi favorizovaný hnědák Jumbo v sulce se svým trenérem Škobisem.

"Zkraje musím říci, že šel pořád nečistě, musel jsem ho pořád rovnat, on to bude vytrvalec, St. Leger by mu mohl jít lépe a jsem rád, že to takto dopadlo," řekl Zdeněk Škobis - jezdec a trenér.

"Dostih to byl poměrně hodně vyrovnaný, dost často se tam přelévalo, kdo bude první. Kdy jste začal věřit, že byste mohl vyhrát?"

"Myslím si, že kdyby neskočil ten vedoucí kůň, že bych ho asi nechytil," řekl Zdeněk Škobis - jezdec a trenér.

Modrou stuhu si ale nakonec odnesli. Dalším zajímavým dostihem pak byla i Cena prezidenta, kde jasně zvítězil kůň Elixir de Charnie trenéra Zdeňka Vávry ze stáje Viktoria. Klusácké dostihy pak uzavřela Cena televize PRAHA TV, která je také dlouhodobým partnerem akce.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu