• Načítám...
>

Ve Velké Chuchli vznikne nová protipovodňová kanalizace

  • 5. září 2023,
  • 15:39,
  • PRAHA,
  • Monika Rusová

Velkou Chuchli by už neměla spláchnout velká voda, jako se už několikrát v minulosti stalo. Pražští radní schválili záměr na vypsání veřejné zakázky, která zajistí modernizaci a výstavbu dešťové kanalizace, která bude sloužit i jako protipovodňové opatření.

Reklama

Velká Chuchle bude ochráněna před povodněmi a silnými dešti. Pomoci tomu má stavba nové dešťové kanalizace, jak informovali v pondělí pražští radní.

"Schválili jsme záměr na vypsání veřejné zakázky, jež nám zajistí modernizaci a výstavbu dešťové kanalizace, která umožňuje odvodnění toho území severně od Dostihové ulice ve Velké Chuchli. Zároveň tato stavba bude sloužit jako součást našich pražských protipovodňových opatření," řekl Michal Hroza (TOP 09) - radní hlavního města Prahy.

Pražská Chuchle byla už několikrát citlivě postiženou oblastí povodněmi a nové řešení by mělo zajistit lepší odtokové poměry. Ve stávající hradidlové komoře bude voda nově přečerpávána do mimo zastavěné území.  

"To zdaleka není samozřejmě první protipovodňové opatření, které se v Chuchli dělá. Velká Chuchle byla v minulosti vícekrát vystavena tomu povodňového stav a tak je důležité, abychom propojili ty infrastrukturní projekty tak, aby nám zároveň v době, kdy je to území nějakým způsobem ohroženo povodní, fungovalo i při té povodni k tomu, že ten stav bude výrazně zlepšovat," řekl Michal Hroza (TOP 09) - radní hlavního města Prahy.

Poslední ničivá povodeň postihla Chuchli v červnu 2013, kdy se škody vyšplhaly do řádů milionů korun.

"Měli bychom začít v druhém kvartálu příštího roku a myslím si, že předpokládaná doba trvání té investice je 6 měsíců, takže bychom měli být poměrně rychle hotoví," řekl Michal Hroza (TOP 09) - radní hlavního města Prahy.

Předpokládaná hodnota zakázky je 21,2 milionu korun bez DPH a její realizace by měla začít už letos.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu