• Načítám...
>

Velkou Chuchlí se prohnaly klusácké dostihové závody

  • 18. září 2023,
  • 12:48,
  • PRAHA,
  • Veronika Kuželková

V sobotu 16. září se na závodišti ve Velké Chuchli opět konaly klusácké závody. Návštěvníky čekalo hned několik dostihů, jedním z nich byla i Cena televize Praha. Start prvního dostihu byl ve 14:30 a vstupné bylo jako obvykle zdarma.

Reklama

Na Velkém závodišti v pražské Velké Chuchli se konaly už po několikáté klusácké dostihy. Těch bylo na programu celkem 7 a jedním z vrcholů byla i Cena televize Praha, jejíž vítězem se stal kůň Perceval pod vedením Eleny Salkovič.

"Tak dostih Cena televize Praha se běží na střední trati, to je pro klusáky asi 2100 metrů, je to pro tříleté a starší klusáky, kteří nezískali za svou kariéru více než půl milionu. Tento dostih má už celkem tradici, protože se každoročně běhá ve jménu vaší televize. Perceval jako favorit se držel v první polovině pole a před obloukem na něj zaútočil Leroy, čekalo se, že ten Leroy při tom nasazení ten dostih mohl vyhrát, ale on udělal krátkou chybu, takže znovu tu výhodu ztratil a do roviny se dostal až ve třetí pozici a ani po boji už se přes toho Percevala nedostal. Takže tento dostih vyhrála žena, což je zase příjemné pro publikum a musím říci, že byl velmi dobrý kilometrový čas, kdy ty koně zaběhli kilometr za minutu 17 vteřin, 4 desetiny. Hlavní dostih se běžel pod názvem Cena Moravsko-slezského klusáckého spolku a byl vyhrazen koním, jejichž původ pochází z Francie a byl omezen pro koně, kteří nevyhráli za svou kariéru více než 150 tisíc. Ti koně, kteří měli v letošním roce jedno nebo více vítězství v takovémto typu dostihu, dávali těm ostatním výhodu 20 metrů, to znamená, že běželi s hendikepem, měli tu trať o 20 metrů delší, ale i tak patřili k favoritům a jak se také ukázalo, tak ten doběh byl mezi nimi, jen se mezi ně vklínil kůň číslo 3, který běžel z první mety," řekl Vladimír Abrahám - člen dostihové komise.

Ve finiši vedl v cílové rovině kůň pod vedením Mikoly Volfa a v závěru se na něj dotahoval kůň Fon Baron pod vedením jezdkyně Eleny Salkovič, který ho nakonec o hlavu porazil. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu