• Načítám...
>

Primátor se vydal na průzkum Löwitova mlýna a budovy MP

  • 5. října 2023,
  • 8:40,
  • PRAHA,
  • Veronika Kuželková

Primátor Bohuslav Svoboda navštívil Prahu 8. Nepřivítal ho nikdo jiný než starosta Osmičky Ondřej Gros, aby mu ukázal nově otevřenou budovu Löwitova mlýna včetně knihovny a jejich další kroky vedly na služebnu městské policie v Balabánově ulici v Kobylisích. Co všechno společně prodiskutovali se dozvíte v naší reportáži.

Reklama

Pražský primátor Bohuslav Svoboda poctil svou návštěvou starostu osmé městské části Ondřeje Grose. Návštěva začala prohlídkou Velkého Löwitova mlýna, který se nachází v Libeňském podzámčí v sousedství Thomayerových sadů, jehož existence je doložena v historických pramenech z roku 1530. Nově zrekonstruovaná multifunkční budova nabízí širokou škálu možností. Nachází se zde totiž nejen pobočka Městské knihovny v Praze, ale také čítárna, výstavní sál, sál pro živou kulturu i kavárna.

"Já jsem viděl ten přestavěný Löwitův mlýn a to je nádherná věc, kterou udělali. Ta knihovna a celý ten prostor tam a možnost toho kulturního vyžití za relativně slušné peníze a samozřejmě po té povodni to bylo zničené, ale musím tedy říct, že ten výsledek je skvělý," řekl Bohuslav Svoboda (ODS), primátor hl. m. Prahy.

V salonku mlýna se mimo jiné primátor také setkal s celou radou městské části Praha 8, kde společně prodiskutovali vše podstatné.

"Tak byla to delší dobu plánovaná návštěva pana primátora. My jsme ho tady rádi uvítali, probrali jsme všechny možné jak problémy, tak pozitiva u nás v Praze 8. A očekáváme od pana primátora dobrou spolupráci, pomoc v některých věcech a samozřejmě jsme si řekli, v čem si můžeme být vzájemně prospěšní," řekl Ondřej Gros (ODS), starosta MČ Praha 8.

Další primátorovy kroky vedly na služebnu městské policie v Kobylisích v Balabánově ulici, kterou se právě díky pomoci z magistrátu podařilo dostavět a vytvořit tak místním strážníkům pro jejich práci ty nejlepší podmínky.

"První dojem je zatím jenom zvenku, ale také mám pocit, že jsme ty peníze nevyhodili, že byly skutečně užity velmi dobře. A samozřejmě ta naše domluva o tom, jak ten nájem bude vypadat a že to policisté budou mít celé k dispozici vlastně za korunu, takže dobrý," řekl Bohuslav Svoboda (ODS), primátor hl. m. Prahy.

Právě bezpečnost v metropoli jako celku, stejně tak jako v jednotlivých městských částech, je jednou z hlavních primátorových priorit.  

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu