• Načítám...
>

Praha dá 10 milionů korun na školní stravování žáků

  • 16. října 2023,
  • 16:07,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

Praha uvolní z programu "Potravinová pomoc" žákům mateřských, základních i středních škol další miliony korun na školní stravování. V polovině října to schválili pražští radní.

Reklama

Deset milionů korun dá Praha na školní obědy žákům mateřských, základních i středních škol. Peníze metropole uvolní z programu "Potravinová pomoc" a přispěje tak primárně dětem z rodin, které ohrožuje chudoba.

,,Dál bude pokračovat nabídka stravování pro tyto skupiny zdarma. Jedná se z devadesáti procent o financování z Ministerstva práce a sociálních věcí a deset procent bude spolufinancovat Magistrát hlavního města Prahy," řekl pražský radní pro školství Antonín Klecanda (STAN)

Mimo bezplatného školního stravování má program poskytnout těmto dětem zdravou, vyváženou stravu a zvýšit tak jejich školní docházku, účast na předškolním vzdělávání i odpoledních zájmových aktivitách. Jednoduše řečeno má program pomoci zamezit případnému sociálnímu vyloučení a naopak podpořit integraci dětí do společnosti.

Pro podporu rodin v nouzi využívají některé městské části také takzvaný balíček okamžité pomoci Pražanům. Z něj mohou radnice část peněz využít také právě na stravné. Balíček má ale podle pražského radní pro školství Antonína Klecandy letos v prosinci skončit.

,,Jak někteří říkají, že když skončí takzvaný balíček Pražana v prosinci, že by tyto děti neměly zajištěné stravování, není to pravda. Mimo dalších programů, které v oblasti stravování existují, od různých nevýdělečných společností a organizací, tak i Praha nabídne stále stravování zdarma pro tyto žáky mateřských, základních a středních škol," doplnil Klecanda. 

Peníze z programu "Potravinová pomoc" jsou určeny dětem ve věku od dvou do dvaceti let. Zažádat si o ni mohou rodiny, kterým náleží podpora v hmotné nouzi. Praha se do tohoto programu zapojuje pravidelně už od roku 2016.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu