• Načítám...
>

28. října proběhlo v Zoo Praha sváteční krmení lvů

  • 30. října 2023,
  • 9:11,
  • PRAHA,
  • Monika Rusová

Zoo Praha chystá pro své návštěvníky každoročně doprovodný program ke státnímu svátku 28. října a letošek nebyl výjimkou. V sobotu bylo krásné počasí a tak si na oslavy, v duchu oslav Dne vzniku samostatného Československého státu, udělalo čas mnoho lidí.

Reklama

Zoo Praha oslavila významný den české historie zábavou i poznáním. Program 28. října se nesl v duchu oslav Dne vzniku samostatného Československého státu a k tomu beze sporu patří lev indický, kterého máme na státním znaku. Právě u jeho výběhu se konalo komentované netradiční krmení.

"Porce, kterou dostává, která váží zhruba 10 kilogramů, byla uvázaná na pružném laně, v podstatě na laně bungee a Jamvan musel nějakým způsobem zapřemýšlet, jak se tedy té porce zmocní a jak ji utrhne. Trochu podobně, jako kdyby strhával v přírodě volně žijícího kopytníka," řekl Petr Brandl - kurátor savců Zoo Praha.

Jedenáctiletý samec lva indického Jamval svou kořist chvilku nedůvěřivě obcházel, ale pak hbitě a rychle hovězí nohu utrhnul.

"Tento poddruh lva dnes skutečně žije jen v Indii, konkrétně v Girském lese, ale v minulosti byl rozšířen až na Blízký východ - dokonce do Evropy, takže se dá téměř s jistotou říci, že stejný poddruh lva, stejný taxon lva, jaký můžete vidět tady v Zoo Praha, byl předlohou pro toho lva v našem státním znaku," řekl Miroslav Bobek - ředitel Zoo Praha.

"Indičtí lvi na rozdíl od lvů afrických mají jiný sociální způsob života a jejich kocouři žijí mimo smečku, buď úplně sami nebo třeba v doprovodu nějakého jiného samce. Sami si loví a sami žerou, takže dnes si Jamvan ulovil svůj sobotní oběd," řekl Petr Brandl - kurátor savců Zoo Praha.

Pochopitelně lev indický nebyl jediný, kdo si pochutnával na slavnostním jídle. Od čtvrtka až do neděle v pražské zoo probíhaly dýňové hody, které se týkaly přibližně dvou desítek zvířat.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu