• Načítám...
>

V sobotu se poběží poslední klusácké dostihy sezony

  • 7. listopadu 2023,
  • 15:04,
  • PRAHA,
  • Ondřej Švec

Tuto sobotu se pro letošek rozloučí klusácké dostihy na závodišti ve Velké Chuchli. Půjde zároveň o celkově 17. dostihový den a organizátoři akce si pro návštěvníky připravili opravdu mimořádně bohatý program s velkými jmény. K vidění bude celkem devět dostihů. A protože se teď venku už brzy stmívá, začátek bude tentokrát už v 11 hodin dopoledne. Na programu budou dostihy jak pro čtyřleté nebo tříleté koně se zajímavým mezinárodním zastoupením. Vše navíc okoření Zlatý okruh. Mezi dostihy bude pak tradičně i Cena televize PRAHA TV. Vstupné je navíc jako obvykle zdarma.

Reklama

V sobotu 11. listopadu se poběží poslední letošní klusácké dostihy. Kvůli rychlému stmívání začnou závody už v 11 hodin. Poběží se až do 15 hodin odpoledne a jelikož jde o poslední klusáckou jízdu roku, organizátoři si pro návštěvníky, kteří mají tradičně vstupné zdarma, připravili den nabitý velkými dostihy i velkými jmény, ať už jde o jezdce, trenéry a samozřejmě i koně.

"Na programu je 9 dostihů a čítá dvě klasické zkoušky, jeden ročníkový dostih, dále závěrečný díl Zlatého okruhu pro absolutní elitu a také tři dostihy pro koně plemene Trotteur Francais," řekla Michaela Zemanová - klusácká asociace.

Nesmíme samozřejmě zapomenout na poslední klasický dostih pro čtyřleté koně, což je Saint Leger. Na startu je celkem šest koní. A přestože mezi nimi chybí vítěz derby Jumbo, který byl prodán do Německa, tak stále nabídne mimořádně kvalitní zastoupení s velkou konkurencí. Dalším zajímavým klasickým dostihem na programu bude Cena televize PRAHA TV.

"Velká cena dvouletých, což jak název napovídá, tak je to pro dvouleté klusáky, tedy pro nejmladší dostihový ročník a velkou favoritkou bude klisna Västerbo Chili, která v sulce se svým stálým jezdcem Jindřichem Klaubenschalkem vyhrála čtyři dostihy a je neporažená," řekla Michaela Zemanová - klusácká asociace.

Chybět ale nebude ani Zlatý okruh.

"V tom Zlatém okruhu určeném absolutní elitě českých klusáků má velkou šanci stát se celoročním vítězem Zlatého okruhu Pamino, který před posledním dostihem vede o 7 bodů," řekla Michaela Zemanová - klusácká asociace.

Významným dostihem bude bezesporu také ten, který bude určený pro tříleté klusáky, tedy Zimní cena tříletých.

"Tady má velkou naději uspět trenér Mykola Volf, který vysílá do dostihu dva klasické vítěze. Best Of Jokera povede sám a Time Break OV jezdí stále jeho dcera Elena Salkovič Volf," řekla Michaela Zemanová - klusácká asociace.

Na programu pak budou i tři dostihy pro francouzské klusáky. Půjde skutečně o skvěle obsazený dostihový den. Všechno vypukne v sobotu 11. listopadu od 11 hodin na závodišti ve Velké Chuchli. A přestože zajímavých dostihů je na programu hned devět, asi ten nejnabitější se poběží ve 14 hodin odpoledne. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu