• Načítám...
>

Hlavní město zahájilo plesovou sezónu

  • 3. prosince 2023,
  • 21:58,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Plesovou sezónu v Praze v sobotu oficiálně zahájil Reprezentační ples hlavního města a Obecního domu. K poslechu i k tanci zahrál například Symfonický orchestr hlavního města Prahy FOK, kapela Olympic nebo DixiBand Městské policie hlavního města Prahy.

Reklama

Stovky osobností kulturního a společenského života přišly v první prosincovou sobotu do Obecního domu. Konal se zde jubilejní dvacátý ples hlavního města a Obecního domu.

"Já mám k tomuto sálu vztah. Já jsem sem chodil do tanečních k mistru Trubačovi. Tady jsem se naučil základní kroky, tady jsem měl maturitní ples a tady jsem měl všechny slavné plesy svého života. Takže pro mě je to jednak návrat do mládí a jednak jsem skutečně konzervativní politik a tradicionista a Praha má mít svůj ples, jako ho má Vídeň, jako ho má Barcelona, jako ho má každé velké slušné město. A proto pro mě to těšení bylo vlastně naplnění toho, co jsem si celou dobu, co ples nebyl, přál," řekl Bohuslav Svoboda (ODS), primátor hl. m. Prahy.

Ples se konal po čtyřleté pauze. Jeho předchozí ročníky překazila covidová pandemie i rozhodnutí ples nepořádat kvůli válce na Ukrajině a drahým energiím. 

"Já jsem se hlavně těšila, že tady uvidím spoustu lidí, které nevidím každý den a že tady budeme společně a že si alespoň trošku ten předvánoční čas užijeme a že si popřejeme ty Vánoce, pokud už se neuvidíme. A to je pro mě to nejdůležitější a samozřejmě je to ples hlavního města Prahy, já jsem jedna z představitelek hlavního města Prahy, takže jsem moc ráda, že se ten ples znovu koná a že, jak jsem říkala, se tady můžeme potkat," řekla Alexandra Udženija (ODS), náměstkyně primátora hl. m. Prahy.

"My se většinou s kolegy potkáváme, když řešíme nějaké pracovní záležitosti. Nicméně si myslím, že tyto neformální akce jsou ideální na to, abychom navázali řekněme méně formální vztahy a přeci jenom potom se komunikuje lépe. Já jsem se moc těšil, v podstatě čtyři roky jsou dlouhá doba a covidové období nebylo lehké pro nikoho, obzvlášť pro kulturu a plesová sezona je tímto zahájena," řekl Ondřej Kubín (ODS), starosta MČ Praha 4.

Na plese zahrál třeba Symfonický orchestr hlavního města Prahy FOK, kapela Olympic nebo DixiBand Městské policie hlavního města Prahy.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu