• Načítám...
>

Praha Újezd už vánočně svítí

  • 4. prosince 2023,
  • 9:01,
  • PRAHA,
  • Monika Rusová

Městská část Praha Újezd má letos dva vánoční stromečky. Jako první se rozzářil ten na újezdském náměstí den před první adventní nedělí a o den později ten druhý na Kateřinském náměstí. K prvnímu rozsvícení byl přichystaný doprovodný program, kterého se zúčastnilo mnoho lidí. Jaký byl doprovodný program vám prozradí naše reportáž.

Reklama

Na Újezdském náměstí už svítí vánoční stromeček. Ten letošní neměl dlouhou cestu, protože přijel z Kateřinek. 

"Jsem velice potěšen, že nám napadl sníh, je to pro nás veliká nadílka. Musím říci, že přípravy na dnešní akci byly velice obtížné, ale zvládlo se to, jsem rád, že se tu setkala spousta rodičů, dětí, přátel, kamarádů, takže jedině za 1," řekl Václav Drahorád (ODS) - starosta MČ Praha-Újezd.

"Viděli jste vystoupení žáků mateřské školky, základní školy, doprovodný program si děti dělají samy, protože první sníh letos a ještě v takovém množství, takže velké koulovačky, prodávají se tady krásné výrobky," řekla Jana Draštíková (STAN), místostarostka MČ Praha - Újezd.

Mimo slavnostního rozsvícení se i soutěžilo, a to o nejchutnější vánočku a nejkrásnější perníkovou chaloupku.

"Letos se jich sešlo poměrně málo, je tady 8 vánoček, což je tak akorát a samozřejmě ochutnávají všichni, kdo tady jsou," řekla Jana Draštíková (STAN), místostarostka MČ Praha - Újezd.

"Finanční prostředky, které budou utrženy, co prodává základní a mateřská škola, to jsou ty vánoční výrobky, obdrží Kašperské hory, to je Dětský domov Kašperské hory a výtěžek z dražby za chaloupky, které vytvořili místní obyvatelé, získají místní nejmladší fotbalisté," řekl Václav Drahorád (ODS) - starosta MČ Praha-Újezd.

Chybět nesměl ani takový ten klasický papírový barevný řetěz, který někdy vyráběl snad každý z nás. Všechny děti společnými silami vyrobily na místě jeden dlouhý a za asistence místních hasičů byl pověšený na stromeček.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu