• Načítám...
>

Vánoční strom v Zoo Praha rozsvítily známé tváře

  • 4. prosince 2023,
  • 16:42,
  • PRAHA,
  • Lucie Sinková

Zoo Praha je ve vánočním hávu - nechybí vánoční strom ani betlém. O první adventní neděli se na podiu vystřídala známá taneční dvojice ze StarDance Josef Maršálek a Adriana Mašková a nechyběl herec Ondřej Vetchý, který zavzpomínal na legendární pohádku "S čerty nejsou žerty". Zároveň pražská zoo nalákala všechny přítomné na další akce a přírůstky, které jsou v plánu v roce 2024.

Reklama

I v pražské zoo září vánoční strom. Slavnostně ho rozsvítili herec Ondřej Vetchý a cukrář a tanečník Josef Maršálek se svou taneční partnerkou ze StarDance Adrianou Maškovou.

"Už jsem tady poněkolikáté a mám radost z toho, že mě Zoo Praha oslovila, moc si toho vážím. Vánoce jsou pro mě návrat do dětství, sentiment, vzpomínky, čas s rodinou, klid, relax, odpočinek," řekl Josef Maršálek - pekař a cukrář.

"Pro mě to vždycky znamená vrátit se z toho města domů na Moravu a prožít ty dny jenom doma s rodinou a 25. trávíme tak, že jsme všichni - babičky, sestřenice, celá širší rodina spolu a to miluji úplně nejvíce. A cukroví," řekla Adriana Mašková - tanečnice a lektorka.

Populární osobnosti tedy zahájily adventní program na podiu a zároveň přispěly k tomu, že v zoo na dálku svítí kavkazská jedle.

"My každý rok v pražské zoo vybíráme tuto konkrétní jedli, která je živá na rozdíl od vánočních stromků na těch trzích. Koneckonců jsme sice zoologická zahrada, ale co bychom to byli za zoo, kdybychom nechránili tu přírodu komplexně, takže kácení stromů u nás nenaleznete, tedy krásná živá kavkazská jedle," řekl Filip Mašek - tiskový mluvčí Zoo Praha.

anketa

"Mně se také moc líbilo rozsvícení toho stromku v zoo, bylo to hezké, dcera tady zpívala, takže proto jsme sem hlavně přišli a aktéři, které tady pan Bobek měl, byli také hezcí."

"Já jsem i odpočítával a je to hezký stromeček."

"Mně se to strašně líbilo a také jsem tam zpívala se sborem."

Kromě vánočního stromu se Zoo Praha pyšní také betlémem, do kterého každoročně přibude jedno zvíře. 

"Tento rok je to kůň Převalského, ikonické zvíře Zoo Praha. A proč přibyl letos? Protože právě koně Převalského čeká spousta věcí, jednak se otevře nová expozice, po letech se vrátí do Zoo Praha, kdy tady teď nejsou a jednak je také začneme vracet do Kazachstánu. Potom, co v Mongolsku žijí, už je tam zase ta populace životaschopná poté, co vyhynuli, tak je budeme vozit armádními letouny do Kazachstánu a začne úplně nová kapitola v té jejich záchraně," řekl Filip Mašek - tiskový mluvčí Zoo Praha.

A to není všechno. Zoo Praha očekává v roce 2024 také dva přírůstky v podobě dvou gorilích mláďat. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu