• Načítám...
>

Operátor ICT bude pro Prahu hledat inovativní technologie

  • 23. ledna 2024,
  • 0:02,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

Virtuální Lítačka, energetické úspory v městských domech nebo budování sítě dobíjecích stanic. To je stručný výčet činností Operátora ICT. Rada hlavního města teď se společností naváže na další spolupráci.

Reklama

Virtuální Lítačka, energetické úspory v městských domech nebo budování sítě dobíjecích stanic. To je stručný výčet činností Operátora ICT. Rada hlavního města teď se společností naváže na další spolupráci.

,,Rada hlavního města Prahy schválila na dnešním zasedání smlouvu o poskytování služeb inovačního managementu se společností Operátor ICT. Operátor tak bude v pilotním režimu pro českou metropoli zajišťovat řízení inovačních procesů, zkoumat skutečný potenciál nápadů vhodných pro realizaci chytrých a inovativních projektů naplňujících koncepci Smart Prague do roku 2030," řekl radní hl. m. Prahy, Daniel Mazur (Piráti).

Pilotní zasmluvnění bude platné po dobu tří let. Cílem Prahy podle radního Daniela Mazura je skrze operátora ICT vyhledávat trendy inovativních technologií a mapovat skutečné potřeby města.

,,Tento přístup nám umožní nedělat inovace čistě pro inovace, nerozvíjet nápady předem odsouzené k zániku, ale soustředit se právě na inovativní řešení a postupy, které odpovídají skutečným výzvám a potřebám Prahy. Operátor proto bude pro Prahu aktivně vyhledávat příležitosti v oblasti nových technologií, sbírat nové nápady a vytvářet analýzy potřeb zákazníků," řekl Mazur.

Součástí služeb Operátora ICT pak bude i průběžné hodnocení a měření úspěšnosti zaváděných inovací.

,,Aby bylo možné identifikovat oblasti, které je potřeba zlepšit a optimalizovat a hlavně orientovat na skutečné uživatele, to znamená na úřady a zejména obyvatele Prahy," doplnil radní Daniel Mazur.  

Společnost Operátor ICT pro Prahu zajišťuje primárně agendu a řízení projektů Smart City, odborné poradenství v oblasti ICT a realizaci ICT projektů pro městské části a další městské společnosti.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu