• Načítám...
>

Silničáři dokončují přípravy na opravy Barrandovského mostu

  • 4. března 2024,
  • 21:29,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

Už za necelý týden odstartuje třetí etapa rekonstrukce Barrandovského mostu v Praze. Silničáři dokončují přípravné práce včetně oprav výmolů na objízdných trasách. Dopravní značení začnou chystat v pátek a přes víkend ho dokončí.

Reklama

Silničáři dokončují přípravné práce ke 3. a 4. fázi rekonstrukce Barrandovského mostu v Praze. Finišují opravy na objízdných trasách, v pátek pak přijde na řadu dopravní značení. Část severního soumostí se uzavře v pondělí 11. března v ranních hodinách.

"V současné době finišujeme s těmi přípravami, před uzavřením Barrandovského mostu dáváme do kupy veškeré ty komunikace, jak objízdné, máme zhruba 70 procent těch oprav hotových, dáváme do kupy vodorovné značení, takže budeme připraveni na ten pátek, kdy začnou pomalá omezování," řekl Josef Richter - náměstek ředitele TSK hl. m. Prahy.

Potíže silničáři předpokládají především na Jižní spojce a na Modřanské. Na Strakonické pak bude uzavřena nájezdová rampa na most. Cestou do Braníku tak řidiči budou muset využít rampu u Lihovaru. Stejně jako v předešlých letech budou pro případ nehody nachystány odtahové vozy a připraven bude i pluh, kdyby začalo sněžit.

"Zásah bude ještě významnější, než byl v minulých letech, takže já jen stručně zopakuji, že ideální je se skutečně zamyslet, jestli cestu potřebujete realizovat autem, můžete využít posílených linek MHD například," řekl Zdeněk Hřib (Piráti) - náměstek primátora hl. m. Prahy.

Oprava Barrandovského mostu začala před třemi roky, kdy Technická správa komunikací opravovala jeho spodní část a pilíře. Práce na jižní části mostu ve směru ze Smíchova do Braníku se uskutečnily loni a předloni. Opravy byly původně v plánu ještě příští rok, nakonec ale Technická správa komunikací všechny práce stihne udělat letos.

"Podařilo se nám poučit se z těch zkušeností prvních dvou etap, které zdaleka nebyly tak apokalyptické, jak se tvrdilo, ale celkově bych řekl, že ta doprava fungovala dobře, což ve výsledku znamená, že my jsme se poučili z těchto zkušeností, tak věřím, že i to sloučení těch dvou etap do jednoho roku přispěje ke komfortu té dopravy a benefitem je, že příští rok už Barrandovský most opravován nebude," řekl Martin Sedeke (ODS) - zastupitel hl. m. Prahy.

Letošní práce by pak měly trvat do konce letních prázdnin. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu