• Načítám...
>

V Újezdě se sportovalo

  • Dnes,
  • 9:14,
  • PRAHA,
  • Veronika Kuželková

V městské části Praha-Újezd se běhalo ve velké. Konaly se tu totiž poblíž Milíčovského lesa u Kateřinek závody, kde si místní děti i dospělí měli možnost poměřit své síly.

Reklama

V Újezdě u Průhonic se konaly další běžecké závody. Ty tu probíhají dvakrát do roka a odstartovala je jako obvykle paní místostarostka Jana Draštíková a újezdský starosta Václav Drahorád. 

"Běžíme v milíčovském lese. Máme tři okruhy. Dvě stě padesát metrů pro ty nejmenší, pro střední kategorii devět set metrů a pro  tu nejstarší kategorii tisíc sedm set metrů. Potom máme super dospěláckou kategorii. Ta je dvakrát 1,7 takže tři tisíce čtyři sta metrů," popsal Václav Drahorád (ODS), starosta MČ Praha-Újezd.

"Já se nechystám skoro nijak, ale dnes tady mám podporu svých rodičů takže si myslím, že to vyhraji úplně stoprocentně," řekl Jakub Římský, závodník.

Baví tě to?

"Ano. Běhám za Atletiku Jižní Město a rád běhám. Fakt moc mě to baví," doplnil Jakub Římský, závodník.

"Prvně závody děláme v neděli. Je to takové netradiční. Vždycky je pořádáme v sobotu. Účast díky počasí je hojná. To jsme rádi. Je to skvělé," dodal Václav Drahorád (ODS), starosta MČ Praha-Újezd.

"Já je mám ráda, protože děti jsou takové bezprostřední. Někdy je tady i slzička, protože někde upadnou, nepovede se jim vyhrát. Proto všem dětem, které se zúčastní dáváme medaili, protože je to hezké, že děti mají vůbec zájem, aby se šly proběhnout takhle v neděli ráno, kdy určitě je fůra pohádek nebo mohly by dělat něco úplně jiného. Ale oni se zkrátka seberou s rodiči a jdou se proběhnout do lesa. To je hrozně příjemné," zdůraznila Jana Draštíková, místostarostka MČ Praha-Újezd.

"Pokud mají zájem rodiče, tak samozřejmě mají zájem i děti, ale myslím si, že i děti rády se proběhnou takto v přírodě a je to velice fajn," uzavřel Václav Drahorád (ODS), starosta MČ Praha-Újezd.

Tohle ale není zdaleka poslední akce, která nás v Újezdě čeká. V nejbližší době se můžeme těšit na Václavské posezení u ohně, a pak bude následovat Velký Halloween, který patří v Újezdě k nejoblíbenějším akcím vůbec.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu