• Načítám...
>

Metro Jinonice se otvírá po rekonstrukci

  • 30. srpna 2017,
  • 19:03,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Po více než půl roční výluce byla znovu zprovozněna stanice metra Jinonice. Rekonstrukce byla nezbytná především kvůli masivním průsakům podzemní vody ve stanici. Zmodernizované bylo i technické zázemí nebo bezpečnostní prvky.

Reklama

228 dní. Tak dlouho byla stanice metra B Jinonice uzavřena. Teď se po rozsáhlé rekonstrukci opět otevřela.

"Došlo například k injektáži průsaků, vyměnili jsme ostění, vyčistili jsme i tyto slavné skleněné obklady, takzvané víznerovky. Teď bude probíhat ta třetí fáze rekonstrukce, už za provozu s cestujícími," řekla Aneta Řehková, tisková mluvčí DP hl.m.Prahy.

"Také se vyměňovalo osvětlení, tak aby bylo inteligentnější, aby tam byla větší úspora za provoz té stanice. My na tom potom vyděláme v dlouhodobých nákladech na provozování stanic. Celá ta záležitost bude stát mezi 130 - 140 miliony," řekl Petr Dolínek, náměstek primátorky hl.m.Prahy.

Během oprav, které započaly v listopadu loňského roku, byl zmodernizován i rozhlasový a kamerový systém. Stanice Jinonice byla otevřena v roce 1988. Původně se jmenovala Švermova, a každý den jí projde více než 12 tisícovek cestujících. Na opravu teď čekají i další stanice metra. Na Andělu se budou rekonstruovat eskalátory. Jiná nástupiště čeká rozsáhlejší rekonstrukce.

"Teď probíhá oprava Muzea, také budeme dělat náměstí Republiky, čeká nás Karlovo náměstí. To jsou takové méně příjemné věci. Ty stanice mají za sebou desítky a desítky let provozu, takže je potřeba do nich sáhnout a něco pro ně udělat," řekl Petr Dolínek.

Dopravní podnik teď začíná s modernizací pohyblivých schodů ve stanici metra A Skalka. Ta bude probíhat za plného provozu, a nijak se nedotkne cestujících. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu