• Načítám...
>

Bulovka bude využívat nová opatření proti infekci

Tříčlenný tým Nemocnice Na Bulovce vytvořil projekt preventivních opatření u infekce spojené s pobytem v nemocnici. V celostátním programu Project HOPE získal certifikát za úspěšné absolvování. Ve zdravotnickém zařízení by tak měl být omezen výskyt infekce na co nejmenší míru.

Reklama

Nemocnice Na Bulovce získala certifikát za projekt omezení výskytu infekce v nemocnicích. Ten se nyní nachází ve fází realizace. “Nemocnice Na Bulovce se přihlásila do Projectu Hope. Ten se v posledních letech věnuje zvyšování bezpečnosti v nemocničních zařízeních,” řekl tiskový mluvčí Nemocnice na Bulovce Martin Šalek.

Bulovka přihlásila svůj projekt na téma jak snižovat infekci získanou pobytem v nemocničním zařízení. “Jedná se bakterii rezistentní stafylokokus tzv. MRSA. Cílen projektu je omezení výskytu a nastavení procesů tak, aby bylo opravdu na prvním místě bezpečí pacienta,” objasnila spoluautorka projektu, Nemocnice Na Bulovce Eva Pekárková.

Existuje celá řada opatření proti získání této nákazy. Jedním z nich je například využívání pouze jedné vyšetřovny pro pacienty s nákazou MRSA. Dále pak samostatná převazovna nebo v neposlední řadě nový způsob kontaktování příslušných pracovišť. “Týká se to samozřejmě veškerého nemocničního personálu. Probíhat budou edukace personálu, dále přibude pracovník z oddělení kvality, který to bude mít na starosti spolu s hygieničkami nemocnice a epidemioložkami. Tým bude rozsáhlý,” uvedla Eva Pekárková.

Nemocnice musí minimalizovat nákazu vzniklou právě v jejích prostorách. Tento problém řeší každé nemocniční zařízení,” dodal Martin Šalek.

Nyní je projekt v realizační fázi. Ta bude trvat zhruba půl roku a poté se vyhodnotí výsledky a nabídne se ostatním zdravotnickým zařízením k využití.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu