• Načítám...
>

V Trojském zámku je výstava s názvem Tady a teď

Výstava s názvem Tady a teď je od 5. května ke shlédnutí v areálu Trojského zámku. Tvorba Václava Ciglera je k vidění jak v interiéru, tak i v exteriéru. Se spoluautorem Michalem Motyčkou využívali principy jako je například voda nebo sklo a ve své tvorbě používali jednoduché tvary.

Reklama

V Trojském zámku bude letošní sezóna patřit sochařství. Václav Cigler vystavuje v celém areálu svá komorní i monumentální díla. “Výstava Václava Ciglera je myšlena jako zásah do interiéru i exteriéru. Myslím si, že se mu to velice dobře podařilo,” uvedla ředitelka Galerie hl. m. Prahy Magdalena Juříková.

Václav Cigler již dlouhá léta spolupracuje s Michalem Motyčkou. Při této výstavě pracovali s několika principy. “Člověk, sklo, prostor, světlo a voda. Jsou to vlastně i výtvarné prostředky, se kterými Václav Cigler pracuje,” objasnila kurátorka výstavy Jana Šindelová.

Důležitým médiem je pro autory vodní hladina. “ Jsem rád za tu šanci použít tyto studánky v exteriéru. Požili jsme hladiny jako odrazné plochy, měnící se každým náporem větru,” vysvětlil vystavující umělec Václav Cigler.

Autor výstavy pracoval také s optickým sklem. “Sklo je materiál krásný sám o sobě. Optické sklo je krásné obzvlášť, protože zvýrazňuje všechny kvality skla jako takového,” uvedl Václav Cigler.

Výstava s názvem Tady a teď bude v Zámku Troja k vidění do 1. listopadu 2015.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu