• Načítám...
>

Středočeský kraj láká návštěvníky k dovolené u vody

Středočeský kraj chce v turistické sezoně návštěvníky lákat k vodě. V regionu lze dovolenou trávit například v okolí přehrad Orlík a Slapy nebo řek, jako jsou Labe, Vltava, Sázava či Berounka. Ke koupání či vodním sportům ve středních Čechách zve nová kampaň Pustit k vodě.

Reklama

Středočeský kraj v nové turistické sezoně láká návštěvníky k vodě. Dovolenou je v regionu možné trávit třeba na přehradách Orlík a Slapy. Horké letní dny vás ale mohou přitáhnout i k řekám, jako jsou Labe, Vltava nebo Berounka. Ke koupání a vodním sportům ve středních Čechách zve nová kampaň s názvem Pustit k vodě.

,,Disponujeme více než pěti sty kilometry vodních toků a to je určitě nabídka, kterou se odlišujeme od ostatních krajů. Proto se naše Středočeská centrála cestovního ruchu zaměřila na tuto oblast turistiky svým komplexním produktem Pustit k vodě," upozornil Václav Švenda (STAN), radní Středočeského kraje.

,,Vlastně zahrnuje všechny ty aktivity, které se odehrávají na vodě. To znamená, že propagujeme rekreační plavbu malými motorovými loděmi, jízdy parníkem, vodní sporty, vodácké výlety či kam vlastně vyrazit za koupáním," doplnil Patrik Macho, koordinátor vodní turistiky Středočeského kraje.

Turistická centrála v rámci kampaně využila celou škálu formátů, tedy jak online prostředí, tak i tištěnou inzerci nebo video a audio spoty. Pro návštěvníky kraje je spuštěn také web pustitkvodě.cz, který nabízí přehled tipů na výlety, službách a zážitcích nejen na vodě, ale i v jejím okolí.

,,My v podstatě navazujeme průběžně spolupráci se svými partnery v území. Kolikrát jsme i sami překvapeni, kolik toho střední Čechy nabízejí. Objevujeme podnikatele, kteří provozují půjčovny, ať už lodí nebo vybavení na vodní sporty a nejsou nikde vidět. Takže lidi  vlastně ani neví, jaké tady mají možnosti," konkretizoval Patrik Macho, koordinátor vodní turistiky Středočeského kraje.

Díky splavné Labsko-vltavské vodní cestě má region nejdelší síť vodních cest v Česku. Další rozvoj vodní infrastruktury pak Středočeský kraj plánuje finančně podpořit, a to z fondu rozvoje doprovodné infrastruktury.

,,Letos se ten dotační titul bude teprve vypisovat, takže je možné žádosti podávat od 14. 6. Takže ti žadatelé, ať ze strany obcí nebo dobrovolných svazků obcí, ale i soukromých, právnických a fyzických osob si mohou požádat až do výše jednoho milionu korun na infrastrukturu vodní turistiky a zároveň na projektovou přípravu," upozornila Lucie Cirkva Chocholová, předsedkyně Výboru pro památkovou péči, kulturu a cestovní ruch.

Peníze z dotace je pak možné čerpat například na výstavbu nových vývazišť, nástupních mol nebo třeba zpevnění břehů.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu