• Načítám...
>

Ropid zkouší nové automaty na jízdenky

Zatím na dvou místech v Praze se objevily nové automaty na jízdenky do městské hromadné dopravy. Ty jsou zatím ve zkušebním provozu, který by měl trvat několik měsíců. Pokud se osvědčí, mohly by začít funguvat po celé Praze. Výhodou je, že v nich není nutné platit pouze mincemi.

Reklama

Také v Praze je nyní možné zaplatit za jízdenky do městské hromadné dopravy třeba bankovkami nebo kartou. Umožňují to nové automaty, které zatím Ropid zavedl na Hlavním nádraží a na letišti. „Nejen to, umí také vyhledat spojení a podle něj doporučit vhodnou jízdenku,” vysvětlil Filip Drápal, tiskový mluvčí Ropidu.

Objevily se už ale i první závady. Ne vždy totiž z automatu skutečně vypadly zaplacené jízdenky. „Sledujeme veškeré závady, které se tam vyskytnou, a samozřejmě pokud se stane, že cestující nedostane zaplacenou jízdenku, může zavolat na bezplatnou linku a reklamace bude velice rychle vyřízena,” ujistil Drápal.

Automaty jsou zatím ve zkušebním provozu a na odstranění chyb se pracuje. Pokud se to podaří, mohlo by jich v Praze postupně přibývat. „Určitě chceme novými automaty vybavit především ty stanice, kde je největší obrat zahraničních návštěvníků, kteří mají s nákupem jízdenek největší problémy,” doplnil Filip Drápal. Automaty by tak měly přibýt hlavně v centru města.

Cena automatů byla 350 tisíc korun za jeden kus, v případě větší objednávky by ale částka mohla být v budoucnu nižší.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu