• Načítám...
>

Nový interaktivní informační kiosek MHD v Praze

Ve čtvrtek 9. října byl slavnostně zahájen provoz nových interaktivních informačních kiosků MHD. Jako první hostí tento kiosek zastávka Nové náměstí v Uhříněvsi. Časem by se ale měly kiosky nacházet po celé Praze.

Reklama

Dne 9. října byl poprvé představen kiosek tohoto druhu. Jedná se o interaktivní informační stojan, který cestujícím ukazuje nejen aktuální odjezdy a příjezdy.

“Má v sobě zabudovány i další funkcionality jako například vyhledávač spojení, informace o předprodejních místech, validátorech nebo jednotlivých schématech,” uvedl ředitel ROPID Pavel Procházka.

Kiosek je také upraven pro slabozraké i handicapované občany. “V tuto chvíli je obrazovka přizpůsobena tak, že když přijede handicapovaná osoba, tak se celá dotyková obrazovka sníží. Takže ani pro tyto občany není problém najít to, co potřebují,” dodává Procházka.

Pro zkušební provoz byla zvolena Nová zastávka v Uhříněvsi. Volba umístění kiosku byla, dá se říci, jednoznačná. “Uhříněves je velkým dopravním uzlem, tady se střetávají příměstské autobusy s těmi městskými a je tu zároveň přestup na železnici. Takže jsem rád, že zde můžeme cestující veřejnosti poskytnout toto zařízení 21. století, které umožňuje přesnou informaci o odjezdech a příjezdech jednotlivých autobusů,” uvedl radní hl. m. Prahy pro oblast dopravy Jiří Pařízek.

Interaktivní informační kiosek je v České republice novinkou a proto se počítá s jeho dalším vývojem. “Praxe ukáže jak dál budeme tento kiosek vyvíjet, takže lze připustit, že nastanou nějaké změny, ale je to rozhodně velký krok dopředu,” dodal radní.

Kiosek zahájil provoz ve čtvrtek 9. října a funguje v obou směrech, pro které platí stejné funkcionality.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu