• Načítám...
>

Praha připravuje podporu pro bezdomovce na zimu

Nový program na podporu bezdomovců v zimních měsících vyhlásil Magistrát hlavního města Praha. Nejpodstatnějším bodem je zvýšení kapacity azylových domů, kam se bezdomovci můžou schovat před krutou zimou. Opatření přijdou na miliony korun.

Reklama

Program na podporu bezdomovců vychází ze zkušeností z minulého roku. “To znamená delší provoz nízkoprahových center, dále budou v provozu denní i noční mobilní týmy a bude v provozu takzvaný centrální dispečink, který je pod centrem sociálních služeb Praha,” popisuje program zastupitel hlavního města Prahy Martin Dlouhý.

V programu se ale objevují i novinky. “V případě mimořádných situací máme připraveny vyhřívané stany pro opravdu krizovou situaci,” říká Dlouhý.

Peníze vynaložené na celý projekt se pohybují v milionech korun. “Ty odhady jsou na úrovni třinácti milionů korun s tím, že ta částka se může pohybovat velmi rapidně dolů, ale také nahoru v závislosti na počasí,” uvádí zastupitel.

V průběhu zimy se také bude ve vozech MHD pohybovat víc revizorů. Nepůjde o žádnou perzekuci. Revizoři by měli bezdomovce především upozorňovat právě na rozšířené možnosti azylových domů, kde můžou přespat.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu