• Načítám...
>

Během svátků se změní jízdní řády MHD

Vánoční svátky jako každý rok ovlivní také jízdní řády městské hromadné dopravy. V některých dnech se doprava posílí, jindy budou naopak platit prázdninové jízdní řády. Podrobnosti se dozvíte v následující reportáži.

Reklama

Vánoce jsou doba prázdnin a dovolených, což se každoročně odráží také v jízdních řádech. Ve všedních dnech mezi svátky budou platit prázdninové jízdní řády, těsně před Vánoci ale doprava posílí a Ropid tak vyjde vstříc těm, kteří shání dárky na poslední chvíli. Jiný režim bude mít městská hromadná doprava také na Štědrý den.

„Na Štědrý den se bude jezdit zhruba do 18 hodin podle sobotních jízdních řádů a poté začnou jezdit noční linky, které budou posíleny oproti klasickému stavu. Lidí bude totiž v ulicích více,” sdělil tiskový mluvčí Ropidu Filip Drápal.

Během svátků mezi Štědrým dnem a Silvestrem se bude jezdit podle neděle, stejně jako v minulých letech. „Na Silvestra bude doprava naopak posílena, protože očekáváme velké davy lidí, zejména v centru Prahy. Noční linky budou posíleny, metro bude jezdit až do půl druhé v noci a provoz denních linek bude ukončen zhruba v 10 večer,” uvedl Drápal.

Intervaly budou prodlouženy nejen na Nový rok, ale i 2. ledna. „Na Nový rok se bude jezdit podle nedělních jízdních řádů. V pátek 2. ledna pak budou ještě prázdniny, a pak budou platit prázdninové řády,” doplnil Drápal.

Od pondělí 5. ledna se MHD vrací do klasických jízdních řádů. Na rozdíl od minulých let nedojde v lednu k žádnému omezení.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu