• Načítám...
>

Na Kačerově se otevřela nová železniční stanice

Na Kačerově se otevřela nová železniční stanice. Najdete ji pod zastávkou autobusů, které směřují do Michle. Nové přestupní místo tak zlepší cestování lidem, kteří přijíždí například z Vraného nad Vltavou a potřebují se dostat na Jižní Město.

Reklama

Ze Zbraslavi na Kačerov za 16 minut místo obvyklé půlhodiny a z Modřan o sedm minut rychleji, než autobus. Nová železniční zastávka na Kačerově zrychlí cestování lidem, kteří se z Prahy 12 a jejího okolí potřebují dostat na metro C.

,,Trať je poměrně hluboko pod samotným terminálem metra, takže je přestup delší, ale pět minut chůze by mělo stačit. Bohužel přestup není zcela bezbariérový. Jsou tam sice bezbariérové rampy na zastávku autobusu, ale do metra se s vozíčkem nebo kočárkem nedostanete, protože se celá stanice bude teprve rekonstruovat. Nicméně základní bezbariérový přístup alespoň od autobusů tam je,” řekl Filip Drápal, tiskový mluvčí ROPID.

V příštím roce by se vlaková síť na území Prahy měla rozšířit o zastávky v Běchovicích a Hlubočepech. Novinky cestující vřele vítají.

anketa

Novou železniční stanicí projede každý den asi 46 vlaků, což zpříjemní cestování obyvatelům Modřan, Zbraslavi a Vraného nad Vltavou.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu