• Načítám...
>

Cestující v Praze 4 se dočkali posunu zastávky

Pár set metrů, ale nesrovnatelně větší posun v kvalitě cestování pro všechny, kdo v Praze 4 využívají autobusovou linku číslo 205. Na konečné stanici Budějovická všichni cestující, kteří navštívili polikliniku a chtěli autobusem odjet, museli překonat řadu překážek, aby do autobusu mohli nastoupit. Od 5. ledna je všechno jinak.

Reklama

Od 5. ledna mohou cestující, kteří jezdí autobusem číslo 205 a navštěvují polikliniku nastupovat tím nejjednodušším způsobem, totiž na té samé straně silnice, jako je poliklinika.

“Dosud to bylo tak, že mohli před poliklinikou pouze vystoupit a pokud chtěli na linku 205 opět nastoupit, tak museli přejít do stanice Olbrachtova,” popisuje nedávnou situaci tiskový mluvčí úřadu MČ Praha 4 Jiří Bigas. Stanice je posunuta jen o několik set metrů, přesto jde o velmi významnou změnu, která přináší cestujícím více pohodlí. Zvláště těm, kteří jezdí do nedalekého zdravotnického zařízení. “Do polikliniky jezdí často nemocní a staří lidé, pro které je cesta přes několik přechodů nebo podchodem ke stanici metra Budějovická velmi komplikovaná. Musí scházet schodiště, což není příjemné, zvláště je-li zraněný, má hůl nebo dokonce dvě,” vysvětluje tiskový mluvčí.

Cestující si posun zastávky pochvalují.

Anketa s cestujícími

Dosáhnout domluvy se společností Ropid, která organizuje veřejnou dopravu v Praze ale nebylo jednoduché. “Pokud si dobře vzpomínám, tak jsme o to žádali téměř dva roky,” říká mluvčí.

Kromě toho, že od 5. ledna je nástupní stanice linky 205 přímo u polikliniky, jsou všechny spoje nízkopodlažní.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu